Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, seçim projeleri kapsamına bir yenisini daha ekledi.

‘Millet Lokantası’ olarak adlandırılan projenin, Karabük merkezdeki eski balık pazarı olarak bilinen otobüs duraklarının olduğu yere ‘Çay Yolu Parkı’ projesinin yapılacağı ve lokantanın da bu park projesinin içinde olacağını belirten Başkan Vergili, “Üç kap yemek, su ve ekmek ücretini 50 Lira olarak belirledik” dedi.

Üç Çeşit Yemeği 50 lira'dan Vereceğiz

“Normal lokantalarda bir tas çorbanın 50 lira olduğu günümüzde, biz üç çeşit yemek, su ve ekmek ücretini 50 lira yapacağız.” Diyen Rafet Vergili, Millet Lokantası Projesi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Günümüzde enflasyon oranı çok yüksek, insanımız karnını doyurmakta sıkıntı yaşıyor. Vatandaşın günlük hayatını kolaylaştırmak istiyoruz ve bu minvalde projeler geliştiriyoruz. Yani halktan aldığımızı yine halka geri veriyoruz. Öğle yemeği ihtiyacını karşılamak isteyen bir vatandaş, normal en uygun bir lokantaya gitse, bir çorba ve iki çeşit yemeğe en az 150 lira ödemek zorunda. İşte biz dar gelirli vatandaşa yardımcı olmak için Millet Lokantasını açacağız ve 50 liraya karnını doyurabilecek.”

Askıda Yemek Uygulamasını da Yapabiliriz

Vergili, ayrıca askıda yemek uygulamasını da yapabileceklerini ifade ederek, "Burda şöyle bir uygulama da olabilir. Bizim Karabük'ün tüm esnafı, haddecisi, tüccarı yardımı sever ve Askıda yemekte başlatabilirler. Bizim haddecimiz derki 'ben günlük 50 yemek vereyim, 20 yemek vereyim', derizki bizde 'bizim günlük 200-300 askıda yemeğimiz var, gelsin garip karnını doyursun.' Böyle bir lokantanın kapasitesi önemli değil, 100 kişide olsa 50 kişide olsa yiyen kalkacak 300-500 le başlarız duruma göre bakarız. Millet Lokantasında iftarda ücretsiz olabilir, iş adamları derki 'bu akşam ben veriyorum iftarı, yarın ben veriyorum' oalbilir yani. Bu da muhteşem bir proje şehir parkından daha güzel bir yere dere kenarına yer yapıyoruz." diye konuştu.

Vergili, Millet Lokantasının 200 kişilik kapasitesi olacağını ve günde en az bin kişiye yemek verebileceğini, gerekirse kapasiteyi arttıracaklarını da sözlerine ekledi.     

Editör: Ergün Başkaya