Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bazı adayların artarak devam vaatlerine tepki gösterdi.

Bazı adayların oy derdine uçuk vaatler ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Vergili “Ufak atın beyler” dedi.  

“Maalesef Son günlerde Karabük kamuoyunu yanıltıcı, Karabük halkının aklıyla alay eden bazı seçim vaatleri artarak devam ediyor. Görevde olmayan ve Karabük Belediyesi bütçesinden haberi olmayan bu aday arkadaşların matematikle bağdaşmayan, uçuk seçim vaatleri konusunda halkımızı uyarmak bizim vazifemizdir.” Diyerek açıklamasına devam eden Başkan Vergili, sözlerine şöyle devam etti;

“Karabük Belediyesi'nin bütçesi her ay Karabük'te yaşayan 30 bin civarındaki emeklimize aylık 1.000 TL ödeme yapmaya veya Karabükspor'u süper ligde temsil etmeye yeterli değildir.

Karabük Belediyesi bir yandan 130 bin Karabüklüye temel belediyecilik hizmetleri verirken bir yandan da bu işleri yapamaz. Belediyelerin asli vazifeleri bellidir ve öncelikle bu vazifelerini yerine getirmek zorundadırlar.

Bu arkadaşlara halk tabiriyle ‘Ufak Atın Beyler' demek istiyorum.

Şimdi hızlarını alamadılar. Akıllarına ne geliyorsa vaatediyorlar. Utanmasalar yeter ki ‘bize oy verin, belediyenin kasasını size vereceğiz’ diyecekler.

Halkı kandırmayın. Halkı yanıltmayın. Halkı küçük düşürmeyin. Ciddi projeleriniz varsa açıklayın tabi ama seçim kazanmak hayaliyle bol keseden atmayın”