İki aya yakındır Safranbolu'da çekimleri devam eden, Atatürk'ün annesinin hayatını konu alan 'Zübeyde Hanım Gülizar-ı Cennet' filminin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata ve oyuncu kadrosunda ise Oya Başar, Mehmet Aslantuğ, Halit Ergün, Altan Erkekli, Cem Özer, Levent İnanır gibi isimler yer alıyor.

Safranbolu'nun tarihi mekanlarını film seti olarak kullanan, filmin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata ile oyuncu kadrosunu çok sayıda kişiler ziyaret etmişti.

Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan Talat Atay isimli bir işiçinin Facebook'ta açtığı Pusula 78 sayfasında yazdığı bir yazı adeta akıllara durgunluk verdi.

Safranbolu'da iki aya yakındır çekimleri devam eden filmin yönetmenin PKK'lı olduğunu idda eden Pusula 78 sayfasındaki Talat Atay, ayrıca bu kişileri gizli örgüt üyesi olarak tanımladı.

'Karabük'te Gizli Örgüt Sempetizanları Kimler?' başlıklı yazının en tiraji komik yanı ise herkesi daha da şaşırttı.

Çekimler sırasında film ekibini ziyaret eden Karabük Valisi Mustafa Yavuz'u, AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç'ı, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay'ı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'yi ve yüzlerce insanı 'Gizli Örgüt Sempatizanı' olarak ilan edilmesi bir çok çevreleri hayrete düşürdü.