Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında, şu ifadelere yer verdi;

"Demokrasinin kalem ustası olan; doğruluk, tarafsızlık, özel hayata ve kişilik haklarına saygıyı kendine ilke edinmiş değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. 

Basın, bir milletin gözü, kulağı, sesi olup; halkın nabzını tutan, toplumsal olayları yansıtan ve kamuoyunu bilgilendiren önemli bir kurumdur.

Bu sorumlulukla hareket etme bilincindeki, doğruluktan ödün vermeyen, tarafsız ve adil bir şekilde habercilik yapan gazeteciler, toplumun bilinçlenmesinde ve demokrasimizin güçlenmesinde kilit bir role sahiptir.
Bu bağlamda gazetecilik; bir meslekten öte gerçeği arama ve adaleti savunma misyonunun karşılığıdır.

Çok sesli basının, farklı düşünce ve perspektifleri bir araya getirmesiyle birlikte; bu çeşitliliğin sağlayacağı zenginlikler daha aydınlık bir geleceğe adım atmamıza olanak tanımaktadır.

Demokrasimizin teminatı ve özgür düşüncenin kahramanları olan basın mensuplarının; her türlü zor şartlara rağmen yürüttükleri görevde gösterdiği azim ve fedakarlık şüphesiz bütün takdirlerin üzerindedir.

Bu vesileyle; dünyanın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliği hakkıyla ifa ederken görevi başında hayatlarını kaybeden basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 

İlimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanları başta olmak üzere; kamuoyunun gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."