Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Soğuksu mevkiinde başlayan ve 25 saattir devam eden yangınla ilgili Yeşilköy halkıyla bir araya geldi.
Yangının rüzgar sebebiyle dağıldığını ve dağlık bölge olması sebebiyle müdahalenin zaman zaman zorlaştığını belirten Vali Yavuz, şunları söyledi;
"Yangın bu tarafa doğru genişledi ve Yeşilköyümüzün üst tarafına doğru gelmiş oldu. Dün hem sizin güvenliğiniz ve burada yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı için, hem dumandan etkilenmemesi için sizleri bir geceliğine güvenli alanlara tahliye ettik. İlk dakikadan itibaren jandarmamız ve AFAD'ımız var gücüyle çalıştı. Biz de gece boyunca buradaydık aslında. Birçok noktaya uğradık. Gece saat 4:00'de tam karşı taraftaki Arama Kontrol Noktasında yangını anbean takip ettik.
Yukarıdaki coğrafya biraz sıkıntılı bir coğrafya. Kayalık ve uçurumlarla dolu. Ara ara rüzgar maalesef bizim bütün planlarımızı bozdu. Ama şükür şu an itibariyle sadece şu üç alandaki bazı noktalarda devam eden tütmeler var. Onları da zaten sizler de görüyorsunuz. Havadan helikopterlerimiz müdahale ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde de bu yangını sizlerle birlikte el ele vererek söndüreceğiz ve köyümüze tekrar güvenli ve normal hayatımıza devam edeceğiz”