İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Yeşilyurt Haddecilik Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş insanı Osman YEŞİLYURT ile birlikte Fazlı Yeşilyurt Ortaokulunu ziyaret etti.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Şevket KÜÇÜKZOROĞLU ve Şube Müdürü Yüksel AYDEMİR'in de hazır bulunduğu ziyarette İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, okulun eğitim öğretim ve fiziki durumu hakkında okul müdüründen kapsamlı bilgiler aldı.

Daha sonra öğretmenler odasını ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Okulun yapımını üstlenen Hayırsever İş İnsanı Fazlı YEŞİLYURT'un oğlu Osman YEŞİLYURT ile birlikte öğretmenler ile bir süre sohbet etti.

Okulun yapımını üstlenen Hayırsever İş İnsanı Fazlı YEŞİLYURT'u rahmet ile andığını ifade eden AKBAŞ, " Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) kendi arazilerini vakfederken 'İnsan ölünce şu üçü dışında amellerinin sevabı kesilir: Sadaka-i câriye, faydalanılan ilim, arkasından dua eden hayırlı evlât.' buyurmuştur. Rahmetli Fazlı YEŞİLYURT büyüğümüz de İlimize böyle güzel bir okul kazandırmış ve Peygamber efendimizin sünnet-i seniyesi'ni yerine getirmiştir. Kendisini rahmetle anıyorum.

Eğitimde işbirliği ve kaliteyi artırmak, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak, eğitime destek olacak toplumun tüm dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla; Merkez İlçemizde bulunan kamu kurumları, meslek kuruluşları, odalar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının merkez ilçemizde bulunan okullarla gönüllülük esasına göre eşleştirilmesiyle "Hami Kurum Projesi" uygulanma esasları başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Bu okulumuzda HAMİ Kurum Projesi kapsamında Yeşilyurt Haddecilik ile eşleşmiştir. Hayırsever İş İnsanımız Osman Bey de okulumuzun ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında desteklerine devam etmektedir.

Bu bağlamda babasının hayırseverliğini devam ettiren oğlu Osman YEŞİLYURT Beyefendi'ye de okulumuzu ziyaretlerinden ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları ile dolu iyi bir okulumuz var. Özellikle sportif alanda okul mevcudunun yüzde 70'inin çeşitli branşlarda lisansı bulunmaktadır. Bu anlamda beden eğitimi öğretmenimizi ayrıca tebrik ediyorum. Hem akademik hem de diğer alanlarda başarı seviyesini daha da artırmak için daha çok çalışmalıyız." dedi.

Hayırsever İş İnsanı Osman YEŞİLYURT ise okula maddi ve manevi her türlüğü desteği vermeye devam edeceğini söyledi.

Öğretmenler odasının akabinde sınıfları da ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ ve hayırsever iş insanı Osman YEŞİLYURT öğrenciler ile bir süre sohbet ederek onlardan LGS birincilikleri sözünü aldı.

Öğrenciler ile keyifli bir sohbetin ardından kitap dağıtımı ve sınıflarda hatıra fotoğrafı çekimi ile ziyaret son buldu.