4-8 Aralık 2023 tarihlerinde 8 üniversitenin katılımıyla gerçekleşecek müsabakalar, Karabük Üniversitesi Gökşen M. Yücel Spor Salonunda açılış seremonisi ile başladı. 

Karşılaşmalarda erkeklerde Karabük Üniversitesinin yanı sıra Sinop Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi karşılaşacak. 

Açılışta konuşan Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, “Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu ÜNİLİG Erkek Hentbol Grup Müsabakalarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu kapsamda Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgesinden gelen 8 üniversiteden katılım var. Erkekler hentbol müsabakalarında 150’ye yakın misafiri Üniversitemizde ağırlıyoruz. Üniversitemizde dörtlü iki grubun oluşturduğu bu turnuvada ve 4-5-6 Aralık tarihlerinde grup müsabakaları daha sonrasında 7 Aralık tarihinde yarı final ve 8 Aralık tarihinde de final ve üçüncülük dördüncülük müsabakalarıyla turnuvayı sonlandıracağız. Fair Play çerçevesinde öğrencilerimizin salgın hastalık, depremden dolayı kampüsten uzak kaldığı faaliyetleri bu şekilde Üniversitemizde sürdürmeye, kendi organizasyonlarımızla desteklemeye çalışacağız. Bu kapsamda da bütün öğrencilerimize, sporseverlerimize bize bu müsabakaları duyurup davet etmek istiyorum. Katılım gösterip Üniversitemizin de yer aldığı grupta bizleri desteklemelerini onlardan rica ediyorum. İnşallah sakatlıksız, sağlıklı ve Fair Play, dostluğun, kardeşliğin öne çıktığı bir turnuva olur, bu şekilde bir ağırlama ve misafirperverlik içerisinde gelen bütün takımlarımızı tekrar şehirlerine göndeririz. Bugün Kastamonu Üniversitesiyle açılış müsabakasını gerçekleştiriyoruz kendi spor salonumuzda. Fair Play içerisinde, dostluk içerisinde, güzel bir müsabaka gerçekleşir. Hentbol de ülkemizde gelişmeye çalışan bir spor branşı. Öğrencilerimizin de hem bunu takip etmesi, kurallarını öğrenmesi, müsabaka canlı olarak görmesi adına da önemli bir fırsat bizim için” dedi. 

Açılışın ardından ilk maç Karabük Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı ile Kastamonu Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı arasında gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi Kastamonu Üniversitesini 29- 28’lik skorla yenerek müsabakalara galibiyet ile başladı. 

ÜNİLİG Hentbol Bölgesel Ligi 8 Aralık’ta final maçı ile sona erecek.