Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2 bin yeni işçi alımı yapılacağını duyurdu.

Bakan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 işçi alımına ilişkin süreci başlattıklarını belirtti. Bakan Bayraktar, 2 bin işçinin dağılımının 18-32 yaş nüfus dağılımı esas alınarak yapılacağını ifade ederek, dağılımın Zonguldak’ta bin 500 işçi, Bartın’da 400 işçi, Karabük’te ise 100 işçi şeklinde olacağını bildirdi.

Karabük illine ayrılan 100 işçi kontenjandan Yenice ilçesi ve Yortan beldesi nüfusuna kayıtlı kişiler yararlanabilecek.

Bayraktar ayrıca, başvuran adayların kura çekimlerinin 13 Ekim’de Zonguldak’ta ve 20 Ekim’de Bartın ve Karabük’te yapılacağını aktardı.

YENİCE İLÇE BAŞKANI YİRMİBEŞ'İN BAŞARISI

Ak Parti Yenice İlçce Başkanı Erdal Yirmibeş Zonguldak TTK'nın yapacağı alımlarla ilgili daha önceki yıllarda Yenice ve Yortan nüfusuna kayıtlı vatandaşların da alındığını hatta bölgede çok sayıda madenci şehidi olduğunu ifade ederek Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile yaptığını girişimlerden sonuç aldı.

Yirmibeş, "Uzun yıllardır Zonguldak TTK'da Madenci olarak çalışan bölgemizin çok sayıda insanı vardır. Zonguldak TTK yaptığı işçi alımlarında Yenicemize önceki yıllarda olduğu gibi kontenjan ayırmıştır bundan dolayı başta Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar olmak üzere Milletvekillerimiz Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç'a Yenice halkı adına teşekkür ederim" dedi.

yirmibeş-milletvekilleri

Editör: Özenay Kahriman