Türkiye genelinde 8 bin 285 ekip ve 25 bin 395 personelin katılımıyla gerçekleştirilen Aranan Şahıslar Uygulaması’nda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 912 kişi yakalandı.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, 81 ilde aranan kişilere yönelik uygulama gerçekleştirildi.

Mahkemelerce haklarında yakalama kararı verilen kişilerin yakalanması amacıyla 24 saat esasına göre yürütülen çalışmalara, 8 bin 285 ekip ve 25 bin 395 personel katıldı.

20 YILDAN FAZLA HAPİS CEZASI BULUNAN 13 KİŞİ YAKALANDI

Uygulama kapsamında, 0–5 yıl hapis cezasıyla aranan 751, 5–10 yıl hapis cezasıyla aranan 100, 10–20 yıl hapis cezasıyla aranan 48 ve 20 yıldan fazla hapis cezasıyla aranan 13 kişi yakalandı. Böylece ülke genelinde yakalananların sayısı 912 oldu.

HIRSIZLIK, DOLANDIRICILIK VE UYUŞTURUCU SUÇLARINDAN ARANIYORLARDI

Yapılan açıklamaya göre yakalanan kişilerin suç türlerine göre dağılımı şöyle:

Hırsızlık: 102 kişi

Dolandırıcılık: 63 kişi

Kasten öldürme: 23 kişi

Cinsel suçlar: 19 kişi

Yağma: 23 kişi

Uyuşturucu madde ticareti: 69 kişi

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet: 26 kişi

FETÖ/PDY üyeliği: 2 kişi

Diğer suçlar: 585 kişi

Açıklamada, uygulamada görev alan jandarma, polis ve sahil güvenlik personeli ile koordinasyonu sağlayan birimlere ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına teşekkür edildi.

Kaynak: Karabük Valiliği