Uzun yıllar boyunca siyaset hayatında bulunan Tuncay Özcan, AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Başvuru esnasında AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Sözlerine "AK Parti Belediyeciliğini Karabük' e getirerek Türkiye Yüzyılına taşımak istiyoruz." diyerek başlayan Özcan, adaylığını açıklarken şu ifadeleri kullandı;

"Bugün sizlerin huzurunda Karabük’ümüzü Türkiye Yüzyılına taşımak için belediye başkanlığına adaylık başvurumu yapıyorum. Niyetimiz de amacımız da çok açıktır: AK Parti belediyeciliğini Karabük’e taşıyarak Karabük’ümüzü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Türkiye Yüzyılına canla başla hazırlamak.

Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Yerli ve Milli üretimin sembol şehri  Karabük’e hizmet etmek benim için büyük bir onurdur. Sağlıktan eğitime, sanayiden ulaşıma, hemşerilerimize daha yaşanabilir bir şehir sunmak en büyük hedefimizdir. 

Şehrimizin sorunlarına ziyadesiyle vakıfım ve yapmam gerekenleri bildiğim kadar yapmamam gerekenleri de çok iyi biliyorum. Karabük’ün önünde duran fırsatları değerlendirerek kentleşmeden sanayileşmeye, ulaşımdan sağlığa yeni bir şehir vizyonu ortaya koymak zorundayız.   Açıkça söylüyorum bu hepimizin vebalidir. 

Belediyemizin yeni bir soluğa ve çağdaş bir vizyona ihtiyacı bulunmaktadır. Sosyal belediyeciliğin zirvesi olan, 7’den 70’e halkımızın gönlünde taht kuran AK Parti Belediyeciliğiyle Karabük’ümüzü tanıştırmak istiyoruz. Biz tüm bu hizmetlere talibiz. Çünkü bu vizyona ve tecrübeye sahibiz. Hemşerilerimizin ihtiyaçlarını, onların refahını ve mutluluğunu ön planda tutan bir hizmet anlayışı ortaya koyacağız. 

Genel merkezimizin takdiri ve halkımızın teveccühü ile bu onurlu görevi üstlenmem halinde eğitim, sosyal donatılar, yeşil alanlar, yerel kalkınma ve sosyal hizmetler başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Türkiye Yüzyılına yakışır bir programla Karabük’e hizmet edeceğimi şimdiden tüm halkımıza duyurmak isterim. Benim için en güzel makam gönüllerdeki makamdır."

TUNCAY ÖZCAN KİMDİR?

1977 Karabük Merkez doğumlu Özcan, ilk, orta ve lise eğitimini Karabük'te tamamladı. Karabük Belediyesi'nde İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü'nde görev yapmış, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nde idareci müdürlük yapmıştır. Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı, BAKKA Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Belediye Meclis Üyeliği, AK Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği, AR-GE'den Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı.

Editör: Vasfiye Yılmaz