Karabük Net Haber’in Karabük’ün toplu taşıma problemiyle ilgili gündeme getirdiği konu haberin yayınlanmasından kısa bir süre sonra çözüme kavuştu.

Belediyeye ait yeni alınan şehir içi toplu taşıma araçlarını işletecek şirketin onayı önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı’ndan çıkıyor.

Karabük Net Haber sorumlu editörü Ergün Başkaya ve araştırmacı gazeteci Şükrü Gökkaya’nın gündeme taşıdığı, belediye garajında bekleyen sıfır kilometre 60 toplu taşıma aracının aylardır vatandaşın hizmetine sunulmak için Cumhurbaşkanlığından çıkacak bir onayı beklediğine dair haberi kısa sürede ses getirdi.

Gazeteci Şükrü Gökkaya konuyla ilgili yaptığı yorumda; “Ne yazık ki iktidarın Karabük’teki temsilcilerinden ümitli değilim. Bu konuyu çözse çözse Karabük’ün yetiştirdiği değerli devlet ve siyaset adamı sayın büyük çözer. Buradan kendisine sesleniyorum; Sizin bir telefonunuz bu konuyu çözer, lütfen konuya bir el atın.” ifadelerini kullanırken, bu çağrıya yanıt gecikmedi.

Akşam saatlerinde çağrıyı yapan Şükrü Gökkaya’yı arayan bölgenin duayen devlet adamı ve Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin; “Şükrü’cüğüm mesajını aldım, Metin ile (Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Metin Kıratlı) görüştüm, yazı önümüzdeki hafta imzaya çıkıyor, hemşerilerimizle paylaşabilirsiniz” şeklinde müjdeyi verdi.

tesekkurler-sahin-1

Editör: Ergün Başkaya