16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Özçelik İş Sendikası Genel Merkez kongresinde, Yunus Değirmenci ile Recep Akyel arasında devam eden Genel Başkanlık yarışında, sendika dışından bazı önemli isimlerin taraf gibi gösterilmeye çalışılmasından duyulan ilk rahatsızlığı Karabük’ün siyaset büyüğü, devlet adam Mehmet Ali Şahin gösterdi.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlık koltuğunu koruyabilmek için sendika dışından farklı zeminlerde arayışlar yapan Yunus Değirmenci, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Cumhurbaşkanlığı YİK (Yüksek İstişare Kurul) Üyesi Mehmet Ali Şahin ile çektirdiği samimi fotoğrafları sosyal medyasında yayınlayarak, Şahin’in kendisine destek verdiği algısı oluşturulmaya çalışılmıştı.

- Şahin “Yunus benim için neyse, Recep’te odur”

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlık yarışında kendisinin taraf gibi gösterilmeye çalışılmasından son derece rahatsız olduğunu, yaptığı açıklama ile net bir şekilde dile getiren Şahin; “Benim için Özçelik-İş Sendikası'nın tüzel kişiliğidir önemli olan. Yunus benim için neyse Recep'te odur. Benim birini diğerine tercih etmem söz konusu değil. Kimin genel başkan olacağına delegeleri karar verir. Kimi seçerlerse o bizim başkanımızdır.” İfadelerini kullanarak, tamamen tarafsız olduğunu belirtmişti.

- Alparslan Bayraktar’ın da açıklama yapması bekleniyor

Genel Başkanlık yarışında, Recep Akyel karşısında desteği sendika tabanı içinde değil de siyaset ve işveren zemininde arayan Yunus Değirmenci için Kardemir işçisinin kademeleri ile ilgili de bazı algı haberleri yapılmıştı.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren, Enerji Bakan Yardımcısı Dr. Alparslan Bayraktar ile Yunus Değirmenci’nin bir görüşme yaptığı ve kademe çalışmalarını ikisinin bitirdiği algısı oluşturulmaya çalışılan bazı haberlerde, Temmuz sonu Değirmenci’nin kademeleri açıklayacağı ve hatta toplu sözleşmede olmamasına rağmen, kademe ilerleme farklarının verileceği belirtilmişti.

Değirmenci tarafından yaptırıldığına inanılan haberlerde, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın da kendisine destek verdiği algısı ön plana çıkarılmak istenilmişti.

Bayraktar’ın bilgisi ve iradesi dışında yapılan bu algı haberleri ile ilgili Mehmet Ali Şahin’den sonra Kardemir’in de bir açıklama yapması bekleniliyor.

Editör: Haber Merkezi