Ali Sami Acar, 12 Yıllık Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde istifa edince, yapılan oylamada yerine Erol Altuntepe gelmişti.

Altuntepe'nin Safranbolu TSO Başkanı olmasıyla birlikte, 2019'da seçildiği Safranbolu CHP Belediye Meclis Üyeliği gündeme gelmiş, AK Parti ve MHP'liler ısrarla siyasi kimliğinden istifa etmesi gerektiğini konu etmişlerdi.

Bir yıl önce seçilen Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz'ın Karabük MHP Belediye Meclis Üyeliği bu zamana kadar hiç gündeme gelmez ve özellikle başta CHP'liler olmak üzere hiç bir siyasi partiyi rahatsız etmezken, Safranbolu TSO Başkanı Altuntepe'nin CHP Belediye Meclis Üyeliğinden AK Parti ve MHP'nin rahatsızlığı, "İstifa etsin, öyle hayırlı olsun ziyareti yaparız." söylemlerine kadar gitmişti.

Geçtiğimiz hafta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na yaptığı ziyarette Altuntepe'nin bu konuyu gündeme getirdiği ve Hisarcıklıoğlu'nun "Bizim buralar siyaset yeri değil," tavsiyesinden sonra siyasi kimliğini bırakma kararı almıştı.

Safranbolu TSO Başkanı Erol Altuntepe, CHP Belediye Meclis Üyeliğinden kendi iradesiyle istifa ettikten sonra, peşpeşe MHP Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü ile yönetimi, ardından da AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın ile yönetimi ziyaret etti.

Safranbolu TSO'da yaşanan bu siyasi kimliği bırakma baskısı, bundan sonra Karabük ve Safranbolu'da yaşanacak mı ve Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz'ı da bu istifa baskısı etkileyecek mi?