Sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Karabük Gençlik ve Spor Müdürlüğü, idaresinde bulunan tesislerde son bir hafta içersinde çok sayıda karşılaşmaya katılan sporcu ve seyirciye ev sahipliği yaptı.

Sporcu Kenti Karabük” sloganı ile şehrin spor ihtiyaçlarını karşılayıp, yenilikçi, özgüven sahibi ve ahlaklı sporcular yetiştirerek sporun her dalına katkı sağlamayı misyon edinen Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü, sporu “Yediden Yetmişe” herkesin yaşam tarzı haline getirmek için çalışmaya devam ediyor.

En büyük yoğunluk Kapalı Spor Salonları, Futbol Sahaları, Gençlik Merkezleri ve Yüzme Havuzunda gerçekleşirken, Karabük Gençlik ve Spor Müdürlüğü idaresinde bulunan tesislerde son bir haftada  67 müsabaka ve yetenek tarama spor faaliyetleri olmak üzere toplam 1340 sporcu, 200 antrenör, 4 bin 350 seyirci ağırlandı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye’de gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan 'Deneyap Atölyeleri'nde derslerin başlaması ile birlikte hareketli günler geçiren Karabük Gençlik Merkezleri, bine yakın genci ağırlarken, Kapalı Yüzme Havuzunda “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamındaki Başlangıç ve Performans gruplarında 750 kişiye Yüzme Havuzundan faydalanma imkanı sağladı.
  
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, idarelerindeki spor tesisleriyle ilgili yaptığı açıklamada Karabük’ün sportif faaliyetlerde yükselen bir grafiğinin olduğunu belirterek, "Spor turizmine önemli katkı sağlıyoruz. Kaliteli ve milli sporcularımızın arttığını düşünürsek, tabanda iyi bir iyileşme söz konusu." diye konuştu.

Güven, sadece sporcuların değil vatandaşların da tesislerden aktif şekilde faydalandığını vurgulayarak; "Bu tesislerin ilimize kattığı zenginlikler sadece performans sporcularının yetişmesiyle sınırlı değil. Halkımız da faydalanıyor.Bu şekilde baktığımızda tesislerimizin sürekli kullanılması bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.