Kış aylarında sert ve zorlayıcı hava koşulları insanları üşümemek ıslanmamak için tedbirler almaya iter. Mevsim değiştiğinde kışlık kazak, yorgan, ayakkabı değişimleriyle beraber cildinizi de kış moduna geçirmelisiniz. Çünkü kış aylarında esen sert rüzgarlar, soğuk hava, nem değişiklikleri ve dışarı ve içeri ortamlar arasındaki ısı farkına sık sık maruz kalmak cilt bariyerini bozar, cildi kurutur, küçük çatlaklar oluşmasına sebebiyet verir. Tüm bu süreç egzama gibi bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığını ve şiddetini artırır. Bu sorunları yaşamamak için soğuk havalarda cildinizi etkileyen faktörleri dikkate alıp cildinizi korumalısınız.

Soğuktan kuruyan eller ve yüzlerin daha fazla kurumaması, çatlamaması ve egzemaya dönüşmemesi için bol su tüketmelisiniz. Bununla birlikte daha önemlisi kuruyan bölgeye krem ve serumlarla nem desteği sağlamalısınız. Basit görünse de kış aylarında cildinize yapabilceğiniz en büyük bakım nemsiz bırakmamak denebilir.

Soğuk bir kış günü sıcacık bir duşun hayali bile çok güzelken çok sıcak suyla banyo yapmanın saç dipleri de dahil cildine iyi gelmediğini söylemek gerekiyor. Deri bariyerini bozan sıcak su, kuruluğu da kat ve kat artırıyor.

Banyo sonrası kurulanır kurulanmaz hızlıca nemlendirici yada banyo yağları uygulamak. Cildinizde nemi hapsederek kurumayı önleyecektir.

Genellikle havalar kapalı olduğu için kış aylarında güneş kremi kullanmamak da en büyük hatalardan birisidir. Unutmayın ki güneş ışınlarının büyük çoğunluğu bulutlardan da geçer. Kışın da güneş kremi alışkanlık haline gelmeli.

Grip salgınlarından korunmak için sık sık el yıkamak çok kıymetli. Ancak ellerinizi gereğinden sık yıkamak ve özellikle de çok kurutan kalitesiz sabunlar seçmek ellerinizi kurutur ve erken kırışmasına neden olur.

Dr. Mehmet Demirel, '' Soğuk havalarda yaşayabileceğiniz en ciddi sorunlardan biri de şüphesiz soğuk ısırığıdır. Kulaklar, burun ucu, parmak uçları gibi yerler soğuğa karşı en dayanıksız bölgelerimizdir. Soğuk havalarda buralardaki ince damarlar daha da büzüşür ve yavaşlayan, duran kan akımından dolayı o bölge beslenemez, ciddi yanık benzeri yaralar ve doku kayıpları meydana gelebilir. Bu “uç organlar” ınızı soğuktan eldiven, çorap, bere gibi örtülerle korumalısınız.'' dedi.