Bugün memur maaşlarına yüzde 17 artı Seyyanen  8 Bin 77 TL zam yapılmasının ardından en düşük memur maaşı 22 Bin lira olmuştu. Kardemir işçisinin gözleri de enflasyon karşısında eriyen kendi maaşlarının iyileştirilmesine çevrilmişti.

Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kardemir A.Ş yönetimine resmi bir yazı yazarak işçilerin maaşlarında toplamda yüzde 34 iyileştirme istediklerini belirtti.

Bu yılın ilk 6 aylık enflasyon artışının yüzde 19,77 olarak açıklanmasının ardından Kardemir işçisine bu enflasyon artışının üzerine yüzde 14 gibi bir iyileştirme istendi.

Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek adına iyileştirmeler yapıyor. Enflasyon yüzde 20 çıktı, biz de yüzde 34 istedik. Kardemir yönetim kurulunun duyarlı olacağına inanıyoruz." dedi.

Şimdi tüm gözler toplu sözleşme dışında istenilen bu iyileştirme talebine nasıl bir cevap verecek olan Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'e çevrildi.