AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Av. Ali Büyüközdemir, Safranbolu’da en önemli sektörün turizm olduğunu belirterek, gelen misafirlerin konaklama süresini uzatmak için mutlaka turizmi çeşitlendirmek gerektiğini ifade etti.

AK Parti adayı Büyüközdemir, bu projeleri arasında yer alan Sarıçiçek dağına çıkan teleferik ve burada yapılacak konaklamalı tesislerle ilgili bilgiler verdi.

Büyüközdemir "Safranbolu’muz zaten tarihi ve kültürü ile ülkemizin ve bölgemizin önemli turizm merkezleri arasında yerini aldı. Safranbolu’yu ülke değil dünya çapında tanıtım çalışmalarımız olacak. Ancak gelen turistlerin konaklama süresini uzatmak için doğal güzelliklerimizi de turizme açmalıyız.” Dedi ve Sarıçiçek projesi ile ilgili şu açıklamaları yaptı;  

“Sarıçiçek dağı ve orman güzelliği tüm hemşehrilerimizin bildiği bir doğal güzellik. Burayı turizme kazandırmak için bir proje hazırladık. Gerekli bakanlıklarla da görüştük. Bu konuda tarihi bölgede otelcilik yapan esnafımızla da istişarelerde bulunduk. Bir teleferik hattı ile çıkılacak olan bölgede seyir terası konaklama olacak. Yürüyüş güzergahı ve tesis oluşturacağız. Batı Karadeniz’in orman güzelliğini buraya gelen misafirlerimize sunacağız. Safranbolu turizmi için bir alternatif oluşturacağız. Bu proje bölge insanımız içinde ayrıca güzel bir hizmet olacak. Hafta sonları ailelerin temiz hava ve ormanda vakit geçirecekleri bir yer olacak. Safranbolu halkımıza bu hizmeti sunmak için sabırsızlanıyorum. Rabbimin izni ile göreve seçilirsem, kentimize değer katacak eserler yapacağız."