Hollanda'da kalçasındaki kırık nedeniyle girdiği ameliyatların ardından sağlık durumu kötüleşmesine rağmen tedavisi yarım bırakılan ve daha sonra Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirilerek, Karabük'te tedaviye alınan hastayı İş İnsanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Salih Aydın ziyaret etti. 

Hollanda’nın Vlaardingen kentinde çocuklarıyla yaşayan, düşmesi sonucu kırılan kalçasından ameliyat olan, operasyonun ardından evine gönderilen, sağlık durumu kötüleşince tekrar hastaneye kaldırılan, ikinci ameliyatın ardından yarası iltihap kapan, ancak çocuklarının ısrarına rağmen yeniden tedavi edilmeyen, 2-3 hafta içinde organlarının iflas edeceği söylenerek, evine gönderilen 74 yaşındaki Leyla Tek, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla İstanbul'a getirilmiş, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Uygar Daşar'ın tedavisini üstlenmesi üzerine Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özel odada tedaviye alınmıştı.

Salih Aydın, hastaneye giderek Leyla Tek ve oğlu Hacı Bayram Emekli ile görüştü. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nihat Yılmaz'ında hazır bulunduğu ziyarette Aydın, yaşanan gelişmeleri dinledi. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok büyük bir devlet olduğunu, özellikle son 20 yılda büyük gelişmeler kaydettiğini ifade eden Aydın, hükümetin sağlık sistemine çok önem verdiğini ifade etti. 

Dünyanın neresinde olursa olsun dara düşmüş veya ihtiyacı olan bir vatandaşını Türkiye'nin asla bırakmayacağını ve gidip alacağını aktaran Aydın, bunun birçok örneğine şahit olduklarını kaydetti.

Bunun son örneğini de Hollanda'da yaşadıklarını ve orada ölüme terk edilen bir hastayı ambulans uçakla ülkeye getirdiklerini vurgulayan Salih Aydın, "Ülkemizde sağlık sistemimiz çok gelişti. Bundan nasibini Karabük'te aldı. Hollanda'da tedavisi yarım bırakılan bir hasta görüyorsunuz Karabük'te tedavi ediliyor. Bu çok önemli bir gelişme. Ben öncelikle Dışişleri ve Sağlık bakanlıklarımıza, sonra hastane yetkililerimize, Nihat Yılmaz ve Uygar Daşar hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hastamıza da acil şifalar diliyoruz. Gelişmeleri yakından takip edecek ve ne gerekiyorsa sağlayacağız." dedi.

Editör: Ergün Başkaya