AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Cem Şahin, kentte istihdamın artırılması için yoğun bir çaba içinde olacaklarını söyledi. 

Özellikle Eskipazar'da oluşturulacak Organize Sanayi Bölgesini çok önemsediğini anlatan Şahin,

"Eskipazar'da yer tahsisi isteseniz yok, doldu. Çok güçlü firmalar var. Ciddi yatırımcılar var. Şu an altyapı ihalesinin yapılması aşamasında. Muhtemelen iki ay içerisinde yani seçimden sonra uygulanacaktır. Altyapı ihalesinin yapılmasının ardından elbette ki orada yatırım yapmayı düşünen yatırımcılarımız, hemen kepçeyle, kürekle girecekler ve kendi yerlerini yapmaya başlayacaklar." 

dedi.

Fabrikalar hemen faaliyete başlayacak diyen Şahin, şöyle devam etti:

"İlk etapta 5-6 bin kişinin istihdam edileceği bir yer olacak. Bölge büyümeye çok müsait. Uzun vadede oranın genişlemesine ilişkin de çok ciddi bir imkan var. Otoyol, Karadeniz Otoyolu oradan geçiyor biliyorsunuz. Hemen yanında demiryolu var. Bunlarda çok önemli. Tam kavşak noktası. Bu kadar yatırımcının oraya teveccüh göstermesinin ana sebeplerinden de biri o. Organize sanayi faaliyete geçirdikten sonraki süreci de çok iyi, planlı, stratejik geliştirmeliyiz. Milletvekili adayı arkadaşım Ali Keskinkılıç Bey'in de oraya ilişkin çok ciddi düşünceleri var. Özellikle savunma sanayine ilişkin. Dolayısıyla orayı biz çok önemsiyoruz ve oranın üzerinde ciddiyetle durduracağız. Burası elbette ki bir ikinci Kardemir, belki de oraya da geçecek bir hüviyete kavuşabilir. Eskipazar Organize Sanayi ikinci Kardemir olacak."

Editör: Engin Koçali