Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurul Üyesi, 23. Dönem TBMM Başkanı, 26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kardemir A.Ş’nin çok iyi yönetildiğini ve artık bir nevi Devlet güvencesi altında olduğunu ifade etti.

Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’ya özel açıklamalarda bulunan Şahin, Kardemir’in 2002 yıllarında içinde bulunduğu zor dönemleri dile getirerek “Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcılığı dönemimde bana verilmiş bir dosya elime geçti, o dosyayı hala saklıyorum. Diyor ki; ‘Kardemir bitti, tükendi buna mutlaka sahip çıkmak lazım.’ ve öneriler getirilmiş o dosyada. Kardemir’in o zamanki genel müdürü, Erdemir Genel Müdürü de benden randevu istemiş, onlarda bana nasıl kurtulur Kardemir diye öneri paketleri getirmişler. 2002 yılında Kasım veya Aralık ayında. Oralardan şimdi Türkiye'nin en hızlı büyüyen, gelişen, üretim yapan ihracat yapan ve kar eden sanayi kuruluşu haline geldi Kardemir. Bitmek üzere olan Kardemir, AK Parti döneminde yeniden ayakları üzerine kalktı ve ileriye bakarak büyümesini devam ettiriyor.

Bunda başarılı ve işini bilen bir yönetimin iş başında olması kadar dünyada ki çelik ve demir fiyatlarına olan ilginin de bunda payı olduğuna inanıyorum ve birde Türkiye Varlık Fonu da hisse aldı, yüklü miktarda. Böylece devlet birtakım desteklerle sahip çıkmanın yanı sıra, oradan hisse alarak Kardemir'e sahip çıktı. Tabi Kardemir bir anonim şirket, bir devlet teşekkülü değildir ama Türkiye Varlık Fonu da hisse aldı. Bu Kardemir'i vatandaş nezdinde daha da güçlü hale getirdi, daha da güvenilir bir kuruluş haline getirdi ve hisselerin artışının nedenlerinde bir tanesi de devlet güvencesi oldu.

Kardemir'in Karabük için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Kardemir'in canlı ve diri olarak devam ediyor olması, Karabük içinde bir şanstır.” Diye konuştu.

Editör: Ergün Başkaya