Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Belediye Meclis Üyesi Kemal Akgül, Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Safranova binasını ziyaret ederek proje hakkında Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Altuntepe’den bilgiler alarak, lavanta bahçesini gezdi. 

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal;

"Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan çok amaçlı binamızın açılışını gerçekleşirdik. Safranbolu Belediye Başkanımız Elif Köse ve Belediye Meclis Üyemiz Kemal Akgül’ de projemizi ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yaklaşık 50 dönüm arazi üzerine kurulu projemize 35 dönüm lavanta ve 15 dönüm safran ektik. Amacımız Safranbolu’da Safranın üretim kapasitesini artırmak ve güzide ilçemize gelen misafirlerimizin daha fazla vakit geçirmesini ve dolayısıyla ilçemizde geceleme sayısını artırmaya çalışmaktır. 

* Bazı eksikliklerimiz kaldı onlarıda kısa sürede tamamladıktan sonra Safranbolu’ya çok güzel bir turizm tesisi açmış olacağız.Bu projeyi hayata geçiremesinde destekleri olan Karabük Valiliğine, Milletvekillerimize,BAKKA’ya İl Özel İdaresine, Safranbolu Kaymakamlığına, Safranbolu Belediyesine, Proje ortağı olduğumuz İl Tarım Müdürlüğüne ve Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasındakini tüm Meclis Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse;
Böylesine bir projeyi hayata geçirerek ilçemize kazandıran Cengiz Ünal nezdinde tüm Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ailesine  ve İl Tarim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Lavantalar görsel bir şölen vermektedir. Ekim ayındada safranlar çıktığında onlarında hasatını beraber gerçekleştirereceğiz. Projenin devam etmesi için bizde Safranbolu Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.