Safranbolu Belediyesi tüm birimleri ile Dünya Miras Kenti’ni korumak ve güzelleştirmek için çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personelleri, Safranbolu’yu köşe bucak temizlemeye, yeni alanların temellerini oluşturmaya devam ediyor. 

Safranbolu Belediyesi’nin tamamı kendi üretimi olan demir korkuluklardan, ahşap malzemelere kadar birçok ürün, Safranbolu’nun farklı noktalarında yerini alırken mahalleler, sokaklar ve kanalizasyonlar kar yağışları öncesi temizleniyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışını kentin her bölgesinde hissettiren Safranbolu Belediyesi, tüm birimleri ile üretmeye, yenilemeye, yeni alanlar inşa etmeye ve en önemlisi de dünyanın en iyi korunan 20 kentinden biri olan Safranbolu’yu tarihi, kültürü ve doğasıyla korumaya devam ediyor.

Başkan Köse: “Safranbolu’yu Hem Koruyor Hem Güzelleştiriyoruz”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında: “Sosyal Belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergileyip kültürel faaliyetlere imza atarken aynı zamanda da gerek mimari gerekse temizlik anlamında benzeri olmayan Safranbolumuzu hem koruyor hem de güzelleştiriyoruz. Sokaklar da gördüğünüz çiçeklerden konuldukları ahşap saksılara korkuluklardan duraklara kadar birçok malzemeyi kendimiz üretiyor yaptığımız her işte Safranbolu’nun adına yakışır özel tasarımlar sunuyoruz. Kentimiz için gece gündüz çalışan biribirinden  değerli tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.