UNESCO tarafından Dünya Miras Şehri ilan edilen, Osmanlı’nın Parmak İzi olan, tarihi ve turistik şehir Safranbolu’nun Eski Çarşı bölgesi mağduriyet bölgesi haline gelmiş durumda.

Bozulmamış yapısıyla, korunan tarihi evleri ile açık hava müzesi olarak adlandırılan Safranbolu’nun Eski Çarşı bölgesinde başta esnaflar olmak, üzere vatandaşlar çeşitli mağduriyetler yaşıyorlar.

Banka şubelerinin olmaması, bankamatiklerin tek tek taşındığı, kargo şubelerinin bulunmaması, bir kişi ile hizmet vermeye çalışan PTT Şubesinin bulunduğu, hiç bir eczanenin olmadığı Safranbolu Eski Çarşı bölgesinde esnaflar en küçük bir işini bile halletmek için Safranbolu, Kıranköy’e çıkmak zorunda kalıyor.

Safranbolu’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin odak noktası olan Eski Çarşıdaki esnaflar “Bir tane banka şubemiz kalmadı. PTT’de tek personel ile hizmet almakta zorlanıyoruz. Kargoya bir paket vermek istesek, bir kargo şubesi bile olmadığından Kıranköy’e çıkmak zorunda kalıyoruz. Bir tane eczanemiz bile yok." Diyerek, mağduriyetlerini dile getiriyorlar.

Sabah erken saatlerde dükkanlarını açan ve akşamın geç saatine kadar ticarethanelerin başında olan esnaflar “Faturalarımız yatırmak, banka işlemlerimizi yapmak veya kargoya paket vermek gibi basit işlemlerimizi Eski Çarşı bölgesinde neden yapamıyoruz. Turizmin göbeğinde mağduriyet yaşıyoruz.” İfadelerini kullanarak, yetkililere çağrıda bulunuyorlar.