6 Şubat’ta eğitim öğretime kapılarını açan Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt gündüz çocuk bakımevinde kışlık hazırlıklar tamamlandı.

Organik ürünlerle hazırlanan konserveler ile öğrencilerin sağlıklı besinleri tüketmesi ve ev ortamından farksız alanlarda öğrenim görmesi amaçlanıyor.

Safranbolu Belediyesi seralarından ve dallarından taze taze koparılan sebze ve meyveler ile öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine zemin oluşturmak adına kışlık konserveler hazırlandı. Derin donduruculara organik yeşil fasulyeler ve ata tohumu çilekler özenle paketlenerek konuldu. Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakım Evi’nin deneyimli aşçısı Ayfer Atalı mutfak personelleri ile birlikte öğrencilere gelişimlerini güçlendirecek çinko, demir, A,B,C,D,E, vitaminleri bakımından zengin kışlık ürünlerden konserveler hazırladı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ziyareti esnasında kendisine doğal ve organik ürünlerden öğrencilerimize kahvaltılıklar hazırlayalım demesi üzerine kolları sıvayan Atalı, çilek, kayısı, vişne ve şeftalilerden az şekerli reçel ve marmelatlar, ege usulüne göre çocuklara özel acısız tarhana yaptı.  Safranbolu Belediyesi seralarında üretilen ata tohumu taze fasulyeleri ve çilekleri şoklayarak derin dondurucuların içine öğünlere göre paketledi. Yurt sorumlusu Nilgün Üçkamer 6 Şubat’ta 36 öğrenci ile eğitime başlayan Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakım Evi’nin şu anda 140 öğrenciye hizmet verdiğini, öğrencileri kahvaltı ve yemeklerinde organik ürünler ile buluşturduklarını belirtti.

Öte yandan kreşte öğrenim gören öğrenciler yemekleri ve kreşi çok sevdiklerini belirtti.