Ankara’da faaliyet gösteren ve Başkanlığını Nizamettin Yücel’in yaptığı Karabüklüler Vakfı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı vakıf binasında misafir etti.

Karabüklüler Vakfı mütevelli heyet üyeleri ile birlikte, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük Üniversitesinin dünü, bugünü ve yarını hakkında bir söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel, Rektör Fatih Kırışık’ı Karabüklüler Vakfında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Karabük Üniversitemiz şehrimiz için büyük bir değer, geçmiş dönemde uygulanan yanlış tercihler nedeniyle, yaşadığı sıkıntılı süreçler bizleri ziyadesiyle üzdü. Üniversitemizin yaşadığı kriz döneminin aşılması, şehrin dinamikleriyle birlikte daha iyi yönetilebilirdi ancak yıllardır üniversitemiz kendi içine o kadar kapatılmıştı ki hiç bir çalışmasından bilgi sahibi değildik. Sayın Rektörümüzün göreve gelmesiyle üniversitemizi tekrar şehre açmasıyla, bilimsel odaklı çalışmaları başlatması ile büyük mutluluk duyduk, vakıf olarak her zaman üniversitemizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuşmasında, Ankara’da Karabüklü hemşerileriyle güçlü bir vakıf çatısı altında böylesi anlamlı bir etkinlikte bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu paylaştı.

Göreve gelmesinin ardından Karabük Üniversitesine ilişkin çalışmalar hakkında bilgileri aktaran Prof. Dr. Kırışık, şunları kaydetti;

“Bilim merkezli öğrenci dostu anlayışıyla üniversitemiz için projeler ortaya koyduk. Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali olan Sosyalfast 2024’ü gerçekleştirdik. Tüm alanlardan yoğun bir katılımla gerçekleştirdiğimiz Sosyalfast, üniversitemiz ve şehrimiz için önemli bir tanıtım imkânı sağladı.”

Kurulduğu tarihten itibaren yükseköğrenim alanında önemli bir üniversite haline gelen ve akademik çalışmalarıyla kendinden söz ettiren Karabük Üniversitemizin başarı çıtasını daha yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Rektör Kırışık, öğrenci kitlesi, akademisyen kadrosu ve Karabüklüler ile birlikte bunu başaracaklarını vurguladı.

Göreve başladıklarında yoğun araştırmalar sonrası yaptığı ilk çalışmalardan birinin uluslararası öğrencileri getiren aracı şirketlerin sözleşmelerini iptal etmek olduğuna dikkati çeken Fatih Kırışık, artık uluslararası öğrencilerin üniversitemizde eğitim alabilme süreçlerini kendilerinin yürüttüklerini belirtti.

Programda yer alan Karabük Milletvekilleri Cevdet Akay, Ali Keskinkılıç ve Cem Şahin birer konuşma gerçekleştirdi.

İlk olarak söz alan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay; “Bu akşam vakfımızda tüm kesimler ile üniversitemizi konuşuyor olmaktan büyük mutluluk duydum. Mevzu bahis olan Karabük olunca her zaman yapıcı bir yol gösterici olmanın gayreti içinde olmaya çalışmışımdır. Rektör hocamızın bu kapsamlı ve bilimsel odaklı sunumu beni umutlandırdı, heyecanlandırdı. Her zaman üniversitemizin yanında olacağım, vakfımızın da Karabük’ümüz ile ilgili çalışmaların yanında olacağımı belirterek katılımcılara, vakıf başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Akay’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç; “Karabük Üniversitemize seçim döneminde organize bir şekilde yapılan saldırıların birçoğunun aslında yurt dışı kaynaklı hesaplar üzerinden oldu. Özellikle Fransa merkezli, ülkemizin uluslararası alanda göstermiş olduğu performans, Afrika ülkeleri açılımı birilerini rahatsız etmiş olabilir. Bu akşam burada gördük ki Sayın Rektörümüzle başlayan süreç birlikte bilimsel odaklı şehri kucaklayan yaklaşımı ile üniversitemizin geleceği ve yarınları çok iyi olacaktır. Tüm hemşerilerimiz bu konuda müsterih olsunlar” dedi.

Programda son konuşmacı olarak söz alan AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin: “Bu akşam burada Sayın Rektörümüzün yaptığı sunumla gördük ki yapılan çalışmalar, alınan kararlar neticesinde akademik ve bilimsel çevrelerin değerlendirilmesi de göstermektedir ki üniversitemiz başarılı ve güzel bir yolda geleceği çok iyi. Rektör hocamıza yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum her zaman üniversitemizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Ergün Başkaya