AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde ayrılan Özkan Çetinkaya, hedefine Karabük Belediye Başkan Adaylığını koydu.

İl Gençlik Kollarından başlayarak, Karabük Belediye Meclis Üyeliği ile Merkez İlçe Başkanlığı görevlerine kadar gelen ve AK Parti’nin saha komutanı olarak tanımlanan Özkan Çetinkaya, şimdilerde ise hedefine Karabük Belediye Başkan Adaylığını koydu.

1 Kasım tarihinde başlayacak adaylık başvurusunu yapması beklenilen Çetinkaya, öncelikle ittifak şekillenmesini takip ettiğini ifade ederek, Karabük Net Haber’e şu açıklamalarda bulundu;

“Mevlana’nın bir sözü vardır; ‘Hiçbir şey bilmiyorsan haddini bil’ diye. Biz de her zaman haddini bilenlerden olmaya gayret ettik. Fakat siyasette tek örnek aldığım bir kişi vardır. O da 1976 yılında daha 22 yaşındayken Milli Selamet Partisi Beyoğlu İlçe Gençlik Kolları Başkanlığından siyasete başlayan liderimiz Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. 18 Yıl sonra yani 1994’te İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı olmuştur. Oradan sonrası hepimizin malumu olan bir destansı süreçtir. Uzun lafın kısası, biz hedeflerimizin yolunda bulunuruz. Taktir Allah’ın, karar ise parti büyüklerimizindir.”

AK Parti’nin içinden yetişen genç siyasetçi Özkan Çetinkaya, Karabük’te geniş bir çevreye sahip olmasıyla ve halk arasında sevilmesiyle bilindiğinden, genellikle saha çalışmalarının başında yer alıyor.

Editör: Ergün Başkaya