AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, seçimlere 27 gün kaldığını anımsatarak, “Şehrimiz için yeni bir kalkınma döneminin başlamasına 27 gün kaldı. Hevesliyiz, hizmet parolamız, saha belediyeciliği ve gerçek belediyecilik parolasıyla çıktığımız bu yolda halkımız değişime gün sayıyor dedi.

Başkan adayı Çetinkaya, 1 Nisan 2024 sabahından başlamak üzere 2029 yılları arasında proje kataloğunda vadettikleri tüm projeleri halkın hizmetine sunacaklarını belirterek,, “ Şehirde kangiren haline gelen her şeyi bizim dönemimizde çözeceğiz. Farklı konularla viral değil, projelerle viral oalrak ülke gündemine gelecek. Daha müreffeh, daha çağdaş, daha Karabük için kolları sıvayacağız. Şimdiden bunun heyecanını yaşıyoruz. Bunun karşılığını sahada görüyoruz. Sokaklarda, caddelerde görüyoruz. İnşallah 27 günde başarılı bir şekilde geçirip hayırlı bir neticeye varmak istiyoruz. Şehrimize hizmet için buradayız. Ortaya çıkacak güzel projeler, güzel bir Karabük'ü düşündükçe biz enerjik oluyoruz ve daha da motive oluyoruz. Sahada hemşehrilerimizin teveccühünü gördükçe, desteğini gördükçe, birlik oldukça daha da motive oluyoruz. Seçim bizim için arefe, asıl bayram 1 Nisan’da olacak. O saatten sonra biz Karabük'ümüzü inşallah projelerimizi bir bir gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunarak şehrin bütün yorgunluğunu atacağız. 1 Nisan'dan itibaren bizler sahada daha hızlı koşacağız. Şehrimizi ihya edeceğiz İlk gün dediğimiz gibi. Onun için güzel telaşeler, güzel bir dönem. Burada şehrimize karşı hissettiğimiz manevi muhabbeti ve hizmet aşkını ortaya koyuyoruz. Projelerimizle bunun nasıl bir vücut bulacağını halkımıza sunduk. Bu aslında baktığımızda Karabük halkıyla aramızda bir akittir, sözleşmedir. Biz bu sözleşmede inşallah yüzde yüz uygulanır şekilde beş yıllık süreçte çok çalışacağız. 5 yılda halkımıza sunduğumuz projeleri hayata geçireceğiz.

“550 kiralık konutu halkımızın hizmetine sunacağız”

Çetinkaya, mega projeleri kapsamında kentin vizyonu kapsamında kentsel dönüşüm kapsamında 2100 konut yapacaklarını bunun yanında belediye bünyesinde de 550 konut yaprak kiraya vereceklerini de anlatarak, “ Şehrimizde konut stoğu düşük. Bir çok mahallemize baktığımızda kontular, yıpranmış, depreme dayanıksız, modern, çağdaş gereksinimleri hayata koyamayan konutlar var. Biz göreve geldiğimizde ilk olarak bunları revize edeceğiz diyoruz. Ama bir taraftan da şunu düşünmek zorundayız; yani burada herhangi bir birikimi olmamış bugüne kadar, konutla alakalı ya da herhangi bir birikimi olmayan ya da herhangi bir durumdan dolayı müşkül vaziyete düşmüş, dara düşmüş bir ev peşinatı ödeyecek ya da alacak bütçesi olmayan halkımız için de kiralık konutları devreye alacağız. Gelirinin yüzde 20’si kadar kira ödeyerek çağdaş ve modern konutlarda oturacaklar. Belediye bünyesinde 550 tane konut yapacağız ve bu konutlarda gelirinin yüzde yirmisi miktarını, kira bedeliyle bu dar gelirli vatandaşlarımıza ev alma imkanı olmayan vatandaşlarımızı bu hanelere yerleştireceğiz. Bu aslında baktığımızda 550 konut bir başlangıç. İhtiyaç halinde bunu yükselteceğiz. Bizler şehri emir sıfatı içerisinde bu gruba da yani konut üretimi noktasından ziyade konut kiralama sistemini devreye alacağız. Şehirde gördüğümüz eksikliklerin tespitini yaparak Karabük’e hatırlatıyoruz. Baktığımız mevcut belediye başkanının 15 yıllık bir süreci var. Şimdi bakıyoruz 15 yılda ortaya çıkmayın icraatlar. 2009 yılında verilen vaatler var konut vaadi, 2014’de var, 2019’da var. Şimdi on beş yıllık bir süreç geçmiş. Bugün bakıyorum 15 yılın ardından dördüncü döneme geliniyor. Hala talep toplanıyor. Biz arzu ederdik burada tapu teslim törenleri yapılsın. Hemşehrilerimize somut bir hizmet verilsin isterdik biz. Hala 15 yıl geçmiş, 3 tane seçim beyanname, üç tane katalogda aynı vaat ama hala dördüncü döneme giriyoruz ve hala aynı. Yine bakıyoruz araç çayı. Mesela düzenlemesi her dönem kataloglarda var ama bir hayata geçen var mı? Yok. Bunlardan biri de terminal. Bir önceki seçim beyannamelerinde terminalin yenilenmesi projesi var. Şu anki haline bakıyoruz, maalesef böyle bir modernizasyona herhangi bir bakımdan bahsedemiyoruz. Çünkü bir ilgisizlik var ve şehre giriş kapısı burası. Bu şehre gelen ve gidenleri uğurladığımız bir yer burası. Şehrimizde baktığımızda birçok yerden gelen talepler var. Bu taleplerin hepsini değerlendiriyoruz. Bunları da önümüzdeki beş yıllık süreçte çare olacağız. Ama hiçbir şekilde de Karabük'te bizler kısır siyasi söylemlere katılmayacağız. Bizler tamamen Karabük'e hizmet noktasında, icraat noktasına, ihtiyaçları noktasında ne varsa bizim tek gündemimiz bu olacak” diye konuştu.