Ovacık'ın Yaylacılar ve Soğanlı köyleri arasındaki mevkide bu sabah saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangınını kontrol altına alma ve söndürme çalışmaları devam ediyor.

5 helikopter, 2 ilk müdahale, 21 arazöz, 5 su tankeri, 2 dozer, 2 treyler, 25 teknik eleman, 48 orman muhafaza memuru ve 138 yangın söndürme personeli ile başlayan söndürme çalışmalarına, yangın söndürme helikopteri de katıldı.

Yaklaşık 20 hektar alan içinde devam eden orman yangını,  şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınmakta zorluk yaşanıyor.

Orman söndürme çalışmalarını Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yerinde inceledi.

Vali Yavuz incelemelerden sonra şunları söyledi;

"Yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen yangının büyük bir oranda kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Ancak bir iki noktada müdahaleler devam ediyor. Hava kararmadan yangını tamamen kontrol altına almaya çalışıyoruz. Sonrasında da soğutma çalışmalarına başlayacağız.

Arazinin sert ve kayalık olmasıyla müdahalede zaman zaman sıkıntılar yaşandı. İnşallah en kısa sürede kontrol altına alacağız."

3-115
2-158
1-196
5-57
4-88

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç