Karabük’ün yerleşik nüfusu açısından en küçük ilçesi olan Ovacık’ta dün gece korkulu anlar yaşandı.

Kimliği ve amacı belirsiz kişi veya kişiler tarafından ilçe merkezinde bir gecede 7 ayrı yerde yangın çıkartıldı.

Özellikle içinde elektriği olmayan ve insan yaşamayan samanlık, ahır ve metruk binalarda peş peşe çıkan yangınlar ilçe halkına korkulu anlar yaşattı.

Ovacık Halkı Sabaha Kadar Uyumadı

Neredeyse yarımşar saat ara ile Ovacık’ın Gümüşler Mahallesi, Karşı Mahalle ile Ekincik Köyü yolu üzerinde bulunan samanlık, ahır ve metruk binalar olmak üzere altı ayrı yerde çıkan yangın, ilçe halkını sabaha kadar uyutmadı.

Ayrıca AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin’in sahibi olduğu ticari taksi de yakıldı ve ani müdahale yapılan araç yangını hemen söndürüldü.

Kendi binalarında da yangın çıkarılma korkusu yaşayan ilçe halkı sabaha kadar uyumadan nöbet tuttu.

Kim veya Kimler Ne Amaçla Bu Yangınları Çıkartıyor?

Yarımşar saat arayla peş peşe ve ayrı yerlerde çıkan yangınların, kundaklama yolu ile yapıldığı şüphesi kesinlik kazanırken, kim veya kimlerin bu yangınları, ne amaçla çıkardığı bilinmiyor.

Polis ve Jandarma’dan çok sayıda ekip Ovacık’ta görevlendirirlirken, yangınlarla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlatıldı.

Belediye Başkanı Yakup Narter “Korkuyoruz”

Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, ne amaçla bu yangınların çıkarıldığını bilmediklerini ifade ederken, “Bu yangınları çıkartan kişi veya kişilerin en kısa sürede bulunması gerekiyor. Bu akşam ve önümüzdeki akşamlarda yine bir yerleri yakmayacağı veya yakmayacakları ne malum. Kimdir, kimin nesidir, amacı nedir bilemiyoruz ama anlaşılan kundakçı yangınları profesyonel bir şekilde çıkarıyor. Güvenlik güçleri yoğun bir çalışma yapıyor. İnşallah en kısa sürede bulunur.” Diye konuştu.