Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Alınca köyünde, vatandaşların mezarlıklarına yol olmamasına karşı isyanını dile getiren MHP Ovacık İl Genel Meclis Üyesi Adayı Muhammer Yağlı'ya, AK Parti Ovacık İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Tam ve Halil Aydın'dan açıklama geldi.

"Biz hizmet ve projeler partisiyiz" diyen Ahmet Tam ve Halil Aydın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Aday adaylığı sürecinde bir ara partimizin koridorlarında da gördüğümüz, ancak listeler belli olunca şerit değiştirdiğine şahit olduğumuz bir İl Genel Meclisi Adayı, ilçemizin köylerinden birinin mezarlığının yolunun yapılmadığı gerekçesiyle bizlere eleştirilerde bulunmuş.

Kıymetli hemşehrilerimizin de gayet iyi bildiği üzere biz bir hizmet ve projeler partisiyiz. Aziz milletimiz de zaten 22 yıldır bizlere bunun için destek veriyor, onun için bizimle yürüyor. Köylerimizin yıllarca beklediği hizmetlerin birer birer hayata geçmesini sağlayan proje ise hiç şüphesiz ki, bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla iktidara gelir gelmez uygulamaya konulan KÖYDES Projesi.

İlçemizde geride kalan 22 yıl içerisinde gerek KÖYDES, gerekse de Özel İdare kaynaklarıyla çok büyük hizmetler aldı. Stabilize yola hasret köylerimiz asfalta kavuştu. Köy pınarında su kuyruğu bekleme dönemi sona erdi, evlerindeki musluklardan su akmayan köyümüz kalmadı. Menfezler, su depoları, köy konakları inşa edildi, parkeler döşendi. Tabi tüm bu hizmetler kendiliğinden olmadı. Sıkıştığımız dönemlerde memleketimizin yetiştirdiği kıymetli devlet ve siyaset adamı saygıdeğer büyüğümüz

Mehmet Ali Şahin önümüze düşüp bütün kapıları bizlere açtı, milletvekillerimiz çalışmaları yakından takip etti.

Bizler gerek ülkemizin, gerekse dünyanın büyük bunalımlar yaşadığı 5 yıllık bir dönemde görev yaptık. Dünya, ekonomik krizi de bu dönemde yaşadı, pandemiyi de. Yetmedi ülke ve milletçe asrın felaketini yaşadık, on binlerce canımızı toprağa verdik. Ancak, devletimizin imkânlarının büyük bölümünün haklı olarak deprem bölgesine ayrıldığı dönemde de gönderilen kısıtlı ödenekleri öncelikleri dikkate alarak en doğru şekilde kullandık ve hiçte yabana atılmayacak hizmetleri hayata geçirdik.

Neler mi yaptık?

135 km sıcak asfalt yaptık. 23 km su borusu, 10 km kanalizasyon borusu desteğinde bulunduk. 6 köyümüze su deposu inşa ettik, 12 köyümüzün deposunda bakım ve onarım çalışması yaptık. 7 köyümüzde parke çalışması gerçekleştirdik, ihtiyaç olan köylerimizde menfezler inşa ettik.

İlgilenmediğimizi iddia edilen köye gelince; Stabilize yolu bizim iktidarımızda yapılan köyümüzün sıcak asfaltı da bizim görev süremiz içerisinde yapıldı. Ha keza köy konağı ve su deposu da birer Ak Parti eseri. Yapılan ayni ve nakdi yardımlarda cabası.

Siyaseti hiçbir zaman kendimiz için yapmadık. Egoist davranmadık. 11 şehir yerle bir olmuşken, milyonlarca insan evsiz barksız kalıp çadırlarda yaşarken kendi derdimize düşmedik, popülist politika yapmadık ve ülkece birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan dönemlerde bizlere sunulan kaynaklarla yetinmeyi bildik.

Aynen Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı, ittifak ortağımızın bilge lideri Sayın Devlet Bahçeli beyefendi gibi; “Önce ülkem, sonra millettim, sonra da biz” dedik."

Editör: Özenay Kahriman