Yarın Safranbolu'da CHP Belediye ve İl Genel Meclis adayları arasında sıralamanın belirlenmesi için üye bazında bir önseçim yapılacak.

Elif Köse'nin genel merkez tarafından kendine verilen kontenjan hakkına sığınan Halil Bakkal, Kemal Akgül ve Sedat Tokmak belediye meclis adayı olarak önseçime girmeyecekler.

Şimdi Safranbolu'daki tüm CHP'liler bu üç isime soruyorlar...

Önseçim sandığından çıkmadan belediye meclis üyesi listesine giren bu zaatlar, partililer tarafından ne kadar saygı görecekler?

Belediye meclis üyeliğine aday olan ve bir önceki seçimde de belediye meclis üyesi olmuş bir CHP'li, örgütünden, partililerinden neden çekinir ve kaçar?

Bu kişiler yarın önseçim sandığından çıkmadan belediye meclis üyesi olarak listede yer alınca kendi partililerinden hiç mi utanmayacaklar?

Partililerden ve örgütten istenmeyen isimler kaçar.

Demek ki siz de istenmeyen isimlersiniz.

Ve istenmeyen isimlerin şurada 69 gün sonra yapılacak olan yerel seçimlerde, CHP Adayı Elif Köse'ye faydaları mı olacak, zararları mı olacak?

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar ve en önemlisi ise CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, demokrasinin en güzel sistemi olan önseçimden kaçılmasına neden müsade ediyorlar?

Yarın yapılacak bu önseçime tüm müracat etmiş belediye meclis üyesi adayları girerken, bu üç ismin muaf tutulması ne kadar adaletli ve demokratik görülüyor.

Madem Başkan Elif Köse, kendisine faydalı olacağına inandığı bu üç ismin neden önseçimden çıkmasına müsade etmiyor.

Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, bizzat şahsımıza "Ben önseçim yapmayabilirdim de. Şimdi önseçim yapıyorum ama bu üç ismi sandığa sokmuyoruz. Çünkü biz öyle uygun gördük."  diyor.

Tüm CHP'liler şimdi Elif Köse'ye bir çağrıda bulunuyor.

Partililerden, örgütten kaçan isimleri sandığa sok. Sandıktan kaçıncı sırada çıkarlarsa çıksınlar, ondan sonra kendi tasarrufunu uygular ve istediğin yere yazarsın.

Ama bu üç kişiyi önseçimden kaçırarak, hem onlara, hem kendine zarar veriyorsun.

CHP Milletvekili Cevdet Akay'a da partililerin bir çağrısı var.

Yarın yapılacak bu önseçimdeki adalatesizliğe müdahale et ve herkesin sandığa girmesini sağla.

Sağla ki, bu bölgenin milletvekili olarak partililerin sana olan saygısı katlanarak daha da büyüsün.

Önseçimden kaçan kişiler, önümüzdeki seçimde belediye meclis üyesi, başkan yardımcısı veya her ne görevde olursa olsunlar tam bir topal ördek misali olacaklar.

Her zaman suratlarına önseçimden kaçtıkları tokat gibi vurulacak.

Editör: Vasfiye Yılmaz