KARDEMİR A.Ş.’de 5 Eylül 2025'te hurda sarma makinesinin devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki MESEM öğrencisi Yağız Yıldız'ın ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması görüldü.

Karabük 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 kişinin tutuksuz yargılandığı davada sanıklar haklarındaki suçlamaları reddederek, Yıldız'ın "kendi isteğiyle ve çalışanların bilgisi dışında kabine girerek joystick kullandığını" ileri sürdü.

Sanık savunmaları karşısında sinir krizi geçiren Yağız Yıldız'ın babası Serkan Yıldız ise oğlunun verilen bir talimat olmadan böyle bir işe girişmeyeceğini söyledi.

Yıldız, "Oğlum 16 yaşında sorumluluk sahibi bir çocuktu. Ona söylenmeden o kabine girmez, talimat verilmeden böyle bir iş yapmaz" dedi.

Ailenin avukatı Barış Can Ünel de duruşmada, "16 yaşındaki bir stajyer öğrencinin 40 dönümlük bir tesiste kendi başına gidip joystick kullanmaya karar verdiği iddiası hayatın olağan akışına aykırıdır" diyerek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, Yağız Yıldız ile birlikte staj yapan iki öğrencinin ve grup ustalarının tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Ayrıca SGK başmüfettişi raporunun ve İş Mahkemesi dosyasında bulunan kusur raporunun istenmesine, tüm tanıklar dinlendikten sonra dosyanın üç kişilik bilirkişi heyetine gönderilmesine hükmedildi.

Sanıkların olay yerinde keşif yapılması yönündeki talebini reddeden mahkeme, Ersin Yorulmaz, Can Çiğdem, Okan Çelik ve Murat Belen hakkındaki adli kontrol tedbirlerini kaldırdı.

Mahkeme, eksik delillerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için davayı 27 Ekim 2026 tarihine erteledi.

Kaynak: Nefes/Dilan Kutlu