Karabük’te boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Özlem Küçükyılmaz’ın, polise sığınma talebinde bulunduktan sonra tedbir kararı süresince, kocasıyla iletişim içerisinde oldukları ve görüştükleri belirlendi.

Karabük Valiliği, Özlem Küçükyılmaz ile annesi Nazife Çetingök’ün evlerine gittikleri sırada boşanma aşamasındaki eşi Hasan Küçükyılmaz tarafından öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karabük Valiliği Yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 İlimiz Merkez Yeni Mahalle'de 04.09.2023 Pazartesi günü saat 21:10'da meydana gelen olayla ilgili olarak;

H.K.isimli şahıs aynı mahallede ikamet eden boşanma aşamasında olduğu eşi Ö.K.ve kayınvalidesi N.Ç'ü tüfekle öldürerek olay yerinden kaçmıştır.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şahsın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar esnasında, şüpheli H.K. olayda kullanmış olduğu tüfekle intihar ederek yaşamına son vermiştir.

Son dönemde maktul şahıslar tarafından 112 ihbar hattı ve KADES uygulamasına yapılan herhangi bir ihbar ve çağrı kaydının bulunmadığı anlaşılmıştır.

Ayrıca, Ö.K'nin farklı tarih ve zamanlarda İl Emniyet Müdürlüğü'ne, eşi H.K. hakkında müracaatlarının olduğu, 16.11.2022 tarihinde Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla sığınma talebinde bulunduğu, bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) İl Kabul Birimi'ne yerleştirildiği, yerleştirildikten kısa bir süre sonra verdiği dilekçesinde kendi isteği ile il dışında yaşayan kızının yanına gitmek istediğini beyan ederek yerleştirilmiş olduğu kuruluştan ayrıldığı, maktul Ö.K.'ye elektronik kelepçe uygulamasının değerlendirmesi için detaylı bilgilendirme yapılmasına rağmen Ö.K'nin bu talebi 06.07.2023 tarihinde reddettiği tespit edilmiştir.

Yapılan tedbir, izleme ve takip süresinde; Ö.K'nin ve eşi H.K. ile tedbir kararı süresince iletişim içerisinde oldukları ve görüştükleri bilgisi edinilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Ö.K.'ye 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında hizmet modelleri aktarılmış olup, Kadın Konuk Evi hizmetinden yararlanabileceği, Kadın Konuk Evi hizmetinden yararlandığı süre içerisinde hakkında gizlilik kararı alınıp farklı bir şehre nakil sürecinin değerlendirebileceği belirtilmiş olmakla birlikte, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında herhangi bir hizmet modeli talebinde bulunmamıştır.

Olayla ilgili olarak soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.