31 Mart 2024 Yerel Seçimler sathına girilmesiyle birlikte AK Parti’de de aday adaylık süreci start aldı.

Bugün Safranbolu Belediye Eski Başkanı Dr. Necdet Aksoy’da, AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını Safranbolu İlçe teşkilatına yaptı.

29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkanlığına seçilen, 2014’te ise ikinci dönem tekrar seçilen Aksoy, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığına adaylık müracaatını yaptı.
AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Aday Adaylığı için kalabalık bir gurpla ilçe binasına giden Necdet Aksoy’un başvurusunu AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yasin Aydın aldı. İlçe binasında gerçekleşen başvuruda AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Ayar, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Şahin ve çok sayıda partili de hazır bulundu. Aksoy parti binasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“AK Partimiz açısından Safranbolu özellikli bir yer. Partimizin kuruluş sürecinde basına ilk lansman Safranbolu'da yapılmıştır AK Partinin doğum sürecinin ilk başladığı yer Safranbolu'dur. Partimizin kurulduğun günden itibaren 2019 yılına kadar mahalli idarelerde partimiz hep Safranbolu'da iktidarda olmuştur. Bu tarihte bir yol kazasına uğrayarak Safranbolu'da AK Parti kaybetmiştir. Şimdi ben burada yeniden nerede kalmıştık demek üzere partimizden aday adaylığı başvurusu için evraklarımı teslim etmeye geldim. Ben siyasete başladığım yerde hiç sağa sola yalpa yapmadan siyasetimizi dimdik sürdürerek her daim AK Parti çatısı altında olmaya devam ettim ve bugünde bu başvuruyu yaparak farklı farklı sözlere söylentilere son noktayı koymak üzere AK Partiden aday adaylığı müracaatımı yapmaktayım. 

Partimizin Safranbolu'da en zor zamanlarında bile girdiği seçimlerde canla başla ekibimle beraber çalışarak girdiğimiz bütün seçimlerde açık ara önde tamamlamış bir siyasi ekip olarak buradayız. Safranbolu'ya tekrar AK Partinin belediye başkanlığı kazandırmak üzere ekip olarak başvurumuzu yapıyoruz bunu daha önce iki kere gerçekleştirdik inşallah 31 Mart 2024 tarihinde de üçüncü defa gerçekleştirmek üzere ekibimle beraber buradayım. Safranbolu'da hizmetleriyle yapmış olduğumuz belediyecilik çalışmaları ile çığır açan bir ekip olarak şu an buradayız. Yapmış olduğumuz eserlerin üzerine birkaç makyaj birkaç renklendirme, birkaç süslemenin haricinde yeni ilaveler maalesef yapılamadı. Bizler Safranbolu'nun sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bilen bir ekibiz.  Safranbolu halkı ile belediye başkanlığı döneminde kurmuş olduğum hizmet ve gönül kazanma karşılıklı sevgi çemberi sayesinde halkımız belediyeyi adeta kendi evi gibi görerek her gün yüzlerce vatandaşımızı çay içmek için bile belediyemizde ağırlamış ekibiz. Ben ve ekip arkadaşlarım partimizin onayı olarak görevlendirildiğimiz taktirde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Safranbolu'ya tekrar AK Parti bayrağını çekmek için hazır olduğumuzu ifade eder buraya geldiğiniz için teşekkür her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarım.”