İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Mustafa Özata, Karabük’te Millet ittifakı olarak tek liste ile seçime girilmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce İYİ Parti’den Karabük Milletvekili Adaylığı için yola çıktığını belirten Mustafa Özata, Karabük Net Haber’in canlı yayınında çok tartışılacak ve gündem olacak açıklamalarda bulundu.

Özata “Millet İttifakının başlangıcında 2018'deki yerel seçimlerde aylar öncesinden eğer Karabük'te başarılı olmak isteniyorsa il ölçeğinde, ilçeler bazında mutlaka ittifak yapılması, ortak aday çıkarması gerektiğini defalarca dile getirmiş, bununla ilgili mücadele vermiştim.

Sonunda ve sonuçta bu ittifakı sağlamayı başarmalıyız. 2019’da Safranbolu Belediye Başkanlığı adaylığımdan çekilerek te olsa, şimdi de aynı görüşü muhafaza ediyorum. Eğer ben diyerek nefis yapmadan, ortak amacımız memnun olmadığımız iktidardan kurtulmak ise yine bu birlikteliği tüm Türkiye çapında sürdürmemiz gerektirir. Onun için tüm arkadaşlarımızın diğer partide aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımızın bundan sonraki söylem ve eylemlerine çok dikkat etmesi gerektiğini buradan hatırlatmak isterim. Ben böyle bir oluşumun olması gerektiğine inanıyorum, böyle bir oluşum karşısında da memnuniyetle aday olmayı istiyorum tabi ki.” Diye konuştu.

CHP ve İYİ Parti’nin tek liste ile seçime girilmesinin önem arz ettiğini ifade eden Özata; “Ben bir İYİ Parti üyesi olarak, İYİ Parti diye söylemem lazım, birde geçmişte bir fedakârlık yaptığımız için bu sefer önceliğin bizde olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak yinede şunu söylüyorum, burada artık bizim genel başkanlık düzeyinde ömrünü bu işe vakfetmiş genel başkanların bile birtakım sabitelerinden vazgeçmiş bir ortamda kimsenin nefis ve kibir yapmaya hakkı yoktur. Elbette İYİ Partinin listesinden girip aday olmayı isterim ama liderlerimizin anlaşması, Karabük'te CHP listesinden girilecek derse elbette ona da diyecek bir sözümüz yoktur.

Doğru bir strateji ve dediğim gibi yukarıdaki birleşme tabana da yayılmasıyla birlikte ben bunu çok mümkün görüyorum, hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sadece bizi rahatsız edecek konu parçalanmadır, birleşme bizi güçlendirir.” Dedi.

Editör: Ergün Başkaya