31 Ağustos 2021 Tarihinde İYİ Parti’den Karabük Milletvekili adayı olmak istediğini açıklayan ve bir buçuk yıl önce aday adaylığını açıklayan Mustafa Özata, Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Bir buçuk yıl önce açıkladığı İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığı düşüncesini koruduğunu ve aday adayı olmayı düşündüğünü belirten Özata, Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın sorularını şöyle cevaplandırdı; 

“O zaman ki süreçte teşkilat yönetimlerinin bazı söylemleri olmuştu, adaylıklarla ilgili teşkilat yöneticilerinden başka aday adayı olmayı düşünen insanları yanaştırmama, yaklaşımı tüm partiler için geçerliydi. Bu yaklaşımı hem protesto etmek hem de yeni bir tartışma ortamı yaratmak için gündeme getirmiştim ama gerçek arka taraftaki fikrim bu. Siyaset bir iddia işidir, iddiası olmayan kişiler bence siyaset yapmamalı. Benim iddiam da şu; Ben buranın çocuğuyum 8 kuşaktır, Karabük'ün çocuğuyum. Bütün geçmişimiz burada. Burada edindiğim bilgi birikimi, eğitimi kendi memleketim için hayata geçirmek adına bu siyasi hareketlerin içerisinde bulunuyorum. Allah nasip ederse sözümün arkasındayım, siyasi adaylık başvuruları başladığında İYİ Parti'den aday adayı olmayı düşünüyorum.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partiyi kurmadan önceki Anadolu gezisinde eşiyle birlikte beraber olduğunu da vurgulayan Mustafa Özata o süreci şöyle dile getirdi;

“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 30 Kasım 2015 tarihinde İyiler Hareketini başlattığında o günde itibaren eşimle birlikte 25 Ekim 2017 parti kurulduğu tarihe kadar hemen, hemen Türkiye'nin tamamını birlikte gezdik.

O süreçte konuştuğumuz konu şuydu; Harekete katılanlar parti içi demokrasilerle ilgili tartışmalar yaşandığı için bu yola çıkmıştık. Teşkilat yöneticilerinin ilk gerçekleşecek seçimde teşkilat olarak aday olmamaları konusunda genel temayülümüz vardı, bizim kendi aramızda ben buna inananlardanım. Türkiye'de siyasetin gelişmemesinin sebebinin bu olduğuna inanıyorum. Delege sistemlerindeki yanlış uygulamalar olduğunu düşünüyorum, benim şahsi görüşüm. Çok kısa süredir siyaset yapıyorum ama gördüğüm durum bu.

Karabük'teki İYİ Parti içerisindeki teşkilat 6 yılda 7'inci İl Başkanlığı seçimi oldu. Bu arkadaşlarımız birbirinden değerli, teşkilatlarımızda görev alan arkadaşlarımızda aynısı çünkü bu konjonktürde böyle bir yeni oluşum sağlayan hele hele iktidara karşı bir hareket olarak ortaya çıkan oluşumda ne gerekçe ile olursa olsun yer alan herkes benim başımın tacıdır, bu gerçekten bir cesaret işidir.

Parti kurulmadan önce 2 yıllık süreçte yaşadıklarımızı, nelere maruz kaldığımızı biz biliyoruz eşimle birlikte. Bu oluşum kolay gerçekleşmedi. Parti kurulduktan sonra biz bir görev almadık ama ben baştan görev almayacak şekilde bu işe giriştim. Görev alan arkadaşlarımıza verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederiz.”

İYİ Parti Karabük İl ve ilçelerin kongrelerinde yaşanan tüm polemik ve tartışmaların dışında durmaya gayret ettiğini de vurgulayan Mustafa Özata, il ve ilçe başkanlarının kendi başkanları olarak kabul ettiğini belirterek, “Son dönemde birtakım polemikler yaşandı ama her yerde yaşandı ve her partide yaşanıyor, keşke yaşanmasaydı. Maalesef Türkiye'de ki siyasi partiler yasasından kaynaklandığını da düşünüyorum. Gelinen noktada inşallah yeni seçilen arkadaşların son derece başarılı çalışmalar yürüteceğine inanmak istiyorum.

Ben hiçbir söyleme dahil olmadım. Bütün ilçe başkanları, benim ilçe başkanım, il başkanıysa benimde il başkanım. Maalesef toplumumuzda son 20 senedir insanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya başladı. Sonunu, önünü düşünmeden yakıştırmalar yapabiliyor. Ben bunlara çok itibar etmiyorum. Herkesin onurlu, gururlu olduğuna inanıyorum ve inanmak istiyorum.” Diye konuştu.

İYİ Parti’den ne kadar çok milletvekili aday adayı olursa, partinin zenginliğini gösterdiğini belirten Mustafa Özata, kendi adaylığı dışında oluşacak aday adayları ile ilgili de şu ifadeleri kullandı;

“Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının şartları tutuyorsa siyasi partilerde aday olma hakkı var. İYİ Parti, Genel Başkanımızın üstün çabalarıyla yıldızı parlayan bir parti olarak ülke gündemine oturmuş vaziyette. İnşallah en yüksek oyu alarak, onun hayaline ulaştıracağız partimizi. Dolayısıyla bugüne kadar bu işin içinde olmuş veya olmamış kendi şartlarından dolayı olamamış insanlar olabilir. Bu yola çıkacak her insan benim başımın tacı, hiç kimseyle kişisel husumetim yok, ben aday olmayı en doğal demokratik hakkımız olarak görüyorum, hepimizin Allah gönlüne göre versin.

Bu kadar fazla aday adayın çıkması bence parti için zenginliktir, kimseyi rahatsız etmez. Ben illa burayı ele geçireyim, ben buradan hayatımı kurtarmalıyım diye bakmadığım için Genel Merkez Yönetimi kimi tercih ederse, bu işi yapabileceğini inanırsa, tek temennim doğru insanı tercih etmelidir. Belki benden daha iyi bir aday çıkar, onu seçerler, bize düşen de arkasından onu desteklemektir. Mevcut iktidardan kurtulmak için.

Sayın Genel Başkanımız son derece tecrübeli ve son derece içtenlikle bu işleri yürüten bir Türk kadını. Açıkça her şeyi ifade eden biri. Biz onu bu yönüyle seviyoruz, bu da toplumda karşılık buluyor. Bir şeyi yapacaksa ‘yapacağım’, yapmayacaksa ‘yapmayacağım’ diyor. Bu yönden genel siyasi figürlerden farklı bir profil çizdiği için büyük bir teveccüh var kendisine ve partimize.”

İYİ Parti Karabük Milletvekili Adayı olduğu takdirde, ciddi oranda oy arttıracağına inandığını da ifade eden Özata “Mütevaziliği aşan cümle kurmak çok doğru olmaz asıl olan partimiz. Bu oranı ancak yaşadığımızda görebiliriz. Şunu söyleyebilirim daha önceden seçim yaşadığım için parti faktörü çok önemli, adayın çabası, çalışmaları, vizyonu, backgroundu çok önemli.

2014 Yerel Seçimlerindeki Safranbolu'daki Belediye Başkanlığı seçimimde oy oranını bir önceki seçime göre yüzde 400 artırmıştık, bu benim ve arkadaşlarımın çabasıyla olan bir şeydi. Burada da Allah nasip ederse böyle bir şey olduğunda bir ekip kurup, elimizden gelen bütün çalışma ve çabayı sergileyerek, alabilecek en yüksek oyu almaya çalışacağız. Rakamsal bir şey söylemek etik ve doğru olmaz. Ama artıracağımızdan şüphemiz yok.” Diye konuştu.

Editör: Ergün Başkaya