Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, eğitim-öğretim faaliyetleri, özel öğretim kurumları, inşaat, güçlendirilecek okullar, Ar-Ge projeleri görüşüldü.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Akbaş, okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. "Gençlik, geleceğin tohumudur" şiarıyla öğrencileri akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini gerçekleştirmeleri noktasında çalışmalarının devam ettiğini anlatan Akbaş,

"Günlük okul kurum ziyaretlerimiz çerçevesinde öğretmenler odasını mutlaka ziyaret ederek onların önerilerini dinliyoruz. Sahanın nabzını tutmaya devam ediyoruz. İnşaatı ve güçlendirmesi devam eden okullarımızın yapım çalışmaları hızla devam ediyor. İlimizin eğitimi kalitesini daha ileri seviyelere çıkarmak sınıf başına düşen öğrenci sayısını ideal seviyede tutmak için Türkiye Yüzyılı Vizyonu'na yakışır bir şekilde modern okullar inşa ediyoruz. İnşallah devam eden eğitim yatırımlarımız belirlenen takvim içerisinde tamamlanacaktır" dedi.

"Hedefimiz ilimizin başarı seviyesini daha ileri taşımak"

Karabük Bilim Sanat Merkezinde Türkiye ve dünya sıralamalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ettiklerini hatırlatan Akbaş, "Ayrıca bir başka öğrencimiz de yüzme dalında altın madalya kazanarak bizleri onurlandırdı. Görüyorsunuz ki bu başarılar istikrarlı ve kapsamlı bir çalışmaların sonucunda elde ediliyor. İlimizin başarısını daha da yükseltmek hedefindeyiz. Bu çerçevede çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettirelim.

Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarının kurum tabelalarında karekod uygulamasına yer vermeleri gerekmektedir. Bakanlığımıza bağlı faaliyet gösteren yerler olduklarını ifade etmesi ve bu kurumlardan hizmet almak isteyenlerin karekod uygulaması sayesinde kurum hakkında bilgi alabilmeleri önem arz etmektedir.

Bakanlığımız ve valiliğimiz tarafından verilen talimatları hızla yerine getirelim. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul/kurumlarımız ile de koordinasyonu sağlayalım. İlgili şube müdürleri ile iletişim kuralım ve iş ve işlemlerimizi takip edelim. Maarif davamızı en güzel şekli ile idame ettirme yolunda çok şükür bütün işlerimiz başarılı bir şekilde devam etmektedir." diye konuştu.