Milletvekili Şahin:

"Dünya İnsan Hakları Günü'nde, Gaze ile Filistin'de yaşanan katliamları görmek ve insan haklarına yapılan ihlallerle mücadele etmek adına elimizden geleni yapmalı, bu yolda her türlü gayreti durmak sızın gösteren Cumhurbaşkanımıza destek olmalıyız."

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Dünya İnsan Hakları Günü ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 75'inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Şahin, insan haklarının, her bireyin doğuştan sahip olduğu temel ve evrensel haklar olduğunu, bu hakların, herkesin eşit, özgür ve onurlu bir yaşam sürme hakkını içerdiğini ifade ederek, insanlık olarak, her bir bireyin yaşam hakkına, güvenliğine ve temel haklarına saygı gösterme sorumluluğunu taşıdıklarını aktardı.

İnsanları, cinsiyetine, ırkına, rengine, diline, inancına, meşrebine göre ayrımcılığa tabi tutamayacaklarını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Herkesin düşünce özgürlüğüne, adaletin sağlanmasına, eğitim hakkına ve sağlık hizmetlerine erişimine sahip olduğu bir dünya için çalışıyoruz. AK Parti döneminde yapılan reformlarla vatandaşlarımızın her anlamda hayat düzeyini yükselttik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla çıktığımız bu yolda, güvenliği ve adaleti tahkim ettik, yasakları kaldırdık, özgürlük alanlarını genişlettik, demokrasimizin üzerindeki vesayete son verdik ve her alanda ülkemize çağ atlattık."

- "İnsanlığa dair tüm değerler de katledilmektedir"

Dünyanın pek çok yerinde insan haklarının ayaklar altına alındığına şahit olduklarından bahseden Şahin, "Bugün, insan haklarının ayaklar altına alınarak çiğnendiği yer, İsrail tarafından hedef gözetmeksizin insanların katledildiği Gazze ve Filistin topraklarıdır. Orada sadece kadınlar, çocuklar, yaşlılar değil, aynı zamanda insanlığa dair tüm değerler de katledilmektedir. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemiz dışında, bu vahşet karşısında maalesef hiç bir ülke, kuruluş ve insan hakları örgütü somut bir adım atmıyor." diye konuştu.

- "Umarım bu gün, daha barışçıl bir dünya için vesile olur."

Sivil halkın masumiyetine zarar veren şiddet eylemleriyle karşı karşıya kaldıklarında, sessiz kalmak yerine, insan hakları ihlallerine karşı durma ve barışçıl çözümler arama sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğine vurgu yapan Şahin, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla, Dünya İnsan Hakları Günü'nde, Gazze ile Filistin'de yaşanan katliamları görmek ve insan haklarına yapılan ihlallerle mücadele etmek adına elimizden geleni yapmalı, bu yolda her türlü gayreti durmak sızın gösteren Cumhurbaşkanımıza destek olmalıyız. Umarım bu gün, daha barışçıl bir dünya için vesile olur. Ben bu düşüncelerle Dünya İnsan Hakları Günü'nü tebrik ediyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."