AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevi de bulunan TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Şahin, muhtarların en yakın çalışma arkadaşları olduğunu, en ücra köşelerde devleti temsil ettiklerini söyledi. 

Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde muhtarlara çok önem verdiklerini ve sık sık bir araya geldiklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

“Bugün, ülkemizdeki demokrasi pramidinin tabanını oluşturan muhtarlarımızın günü. Muhtarlarımız, yerel demokrasinin temel taşlarından biridir. Onlar, yöneticiler ve vatandaşlar arasında köprü vazifesi görmektedirler. Mahallelerimizin, köylerimizin sıkıntılarını dinleyen, çözüm arayan, ve bu süreçte büyük bir özveriyle çalışan muhtarlarımız, toplumlarımızın güçlenmesine ve gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Devletin mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve köy ahalisinin de devlet nezdindeki temsilcisi olan muhtarlarımız ile uyum içinde çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.”

Şahin, “Muhtarlar Günü, onların emeklerini takdir etme ve toplumumuzun dikkatini onların kutsal görevlerine çekme fırsatı sunuyor. Muhtarlarımızın gösterdiği liderlik, adalet, ve sorumluluk duygusu, yerel yönetimlerimizin güçlenmesine yardımcı oluyor ve ülkemizin her köşesinde daha iyi bir yaşam standardı oluşturuyor. Bu özel gün vesilesiyle, tüm muhtarlarımızı kutluyor, özverili çalışmalarının devamını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Vasfiye Yılmaz