TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı da olan Şahin, mesajında, Cumhuriyet'in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85. yılında saygıyla yad ettiğini belirtti.  

Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği Cumhuriyete sahip çıkarak, Türkiye'yi dünyada söz sahibi olacak bir konuma ulaştırmak için gerekli adımları yılmadan, yorulmadan attıklarından bahseden Şahin, "Aziz milletin tüm fertleriyle topyekun bir mücadele vererek Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştıran Atatürk, tarihin akışını değiştiren cesareti, liderliği ve vatanseverliğiyle sadece Türk milletine değil, tüm dünya halklarına ilham kaynağı olmuştur." ifadelerine yer verdi. 

Şahin, mesajında, şunları kaydetti:

"Bugün, Atatürk'ün bıraktığı mirası daha da ileri taşımak, onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için bir kez daha kararlılığımızı pekiştirmeliyiz. Milli birlik ve beraberlik içinde, demokrasiye olan inancımızla, bilimin rehberliğinde, eğitimde ve kültürde ilerleyerek Türkiye'yi daha da ileriye taşıyacağımıza olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor, bize bırakılan mirası sonsuza dek yaşatmak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz."