Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Düzce'de elektriklerin kesildiği, internet bağlantılarında sorunlar yaşandığı bildirilirken ilk belirlemelere göre biri ağır olmak üzere 30 civarında yaralının olduğu açıklandı. Bazı bina ve işyerlerinde ise küçük ölçekli maddi hasar oluştu.

Öte yandan bölgede, panikle dışarı çıkan vatandaşların bekleyişi sürüyor. Zaman zaman meydana gelen artçılar nedeniyle evlerinde durmaya çekinen vatandaşlar, parklarda toplandı. AFAD ve Türk Kızılay ekipleri, sokakta bekleyenlere battaniye ve sıcak çorba dağıttı.

Deprem, Karabük'te de şiddetli hissedildi

Karabük'te bazı vatandaşların sokağa çıktığı ve öğrenci yurtlarının tedbir amaçlı boşaltıldığı görülürken il genelinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı açıklandı.  

Vali Gürel; "Sakin ve artçı sarsıntılara karşı tedbirli olun"

Karabük Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada geçmiş olsun dilekleri paylaşılırken şu ifadelere yer verildi;

"Geçmiş olsun Karabük. Geçmiş olsun Düzce. Düzce Merkezli oluşan deprem İlimiz de de güçlü olarak hissedildi. Şu ana kadar Kurumlarımıza ulaşan olumsuz bir durum yok. Vatandaşlarımızın sakin olmasını ve artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmalarını rica ediyorum. 

Vatandaşlarımız olumsuzluk anında 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden bizlere ulaşabilirler. "

Karabük'te Deprem Anı

Düzce'de Deprem Anı