Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, 1 Ekim 2018 tarihinde İşe Yerleştirme Programı (İEP) kapsamında KARDEMİR’de işbaşı yapan işçilerin beklediği müjdeyi açıkladı. 

Şube Başkanı Yılmaz yaptığı açıklamada, işçilerin beklentilerinin karşılanarak kademe geçişlerinin yapıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili detayları paylaşan Kenan Yılmaz, “1 Ekim 2018 tarihinde İşe Yerleştirme Programı kapsamında işe alınan üyelerimizin, bizlerden yoğun bir talebi vardı.

İEP süresini kapsayan 6 aylık zamanın da kıdemden sayılmasını ve böylelikle bir üst kademeye geçişlerinin yapılmasını istiyorlardı. Aksi takdirde kademe geçişlerinin yapılabilmesi için 1 Nisan 2024 tarihini beklemek zorunda kalacaklardı. Üyelerimizin desteğiyle, Şubemizin özverili çalışmalarıyla, Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin işverenlerle yapmış olduğu kararlı ve ikna edici görüşmelerle, işveren tarafımızın ise yapıcı ve anlayışlı bakış açısıyla, bu beklentimiz karşılanmış oldu.

Buna göre 1 Ekim 2018’te İEP kapsamında işbaşı yaptırılan üyelerimizin, İEP süresi kıdemden sayıldı ve böylelikle 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle kademe geçişleri yapıldı. Üyelerimiz adına müjde niteliğindeki bu talebimizin hayata geçmesinde, her zaman arkamızda duran üyelerimize, bu süreçte destek ve katkılarını esirgemeyen ve her türlü girişimde bulunan Genel Başkanımız Yunus Değirmenci ve Genel Yönetim Kurulumuza, şube yöneticilerime ve Karabük teşkilatımız ile işverenlerimize teşekkür ediyor, bu güzel gelişmenin tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.