Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fatih Kırışık, görevi Prof. Dr. Refik Polat’tan devraldı. Karabük Üniversitesi Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen devir teslim törenine senato üyeleri ve daire başkanları katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Refik Polat, “Öncelikle iki dönemdir bizi atayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bize güvendiği için çok teşekkür ederim. YÖK Başkanımıza, YÖK Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ederim. Bize her zaman destek oldular, sağ olsunlar. Benim için zor bir konuşma. Sekiz buçuk yıl Rektörlük görevi yapıp yüzümüzün akıyla görevimizi teslim ediyoruz ve sağlam bir ele teslim ediyoruz. İki dönem görev yapıp çok büyük sorunlar yaşamamış birisi olarak teslim ediyorum. Bu şekilde olup da YÖK’te soruşturma geçirmeden tamamlayan nadir Rektörlerden birisiyim. Bunu da sizlere borçluyum, ekibe borçluyum, arkamda sağlam bir ekip olmasına borçluyum. Aksi halde bunu tamamlayamazdım. Görev süremde FETÖ darbe girişimi oldu, üç yıla yakın pandemi süreci oldu ve son yıl deprem felaketi oldu. Bu süreçte Üniversitenin başında olmayı Allah bana nasip etti. Devletin zor olduğu anlarda devletin önde gelen bir görevinde bulunmak herkese nasip olacak bir iş değildir” dedi.

Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın, bir yıl önce Karabük Üniversitesine Kütahya’dan geldiğini aktararak, “Onunla birlikte bu Üniversite daha ileri bir yere gelecektir. Rahmetli Burhanettin hocam, bizi buraya o almıştı. Birçoğumuzu buraya o aldı. Belediyecilik yönü çok iyiydi ve Üniversitede çok iyi işler yaptı. Onun yaptığı işlerden sonra benim işim daha kolaydı. Ben de uluslararasılaşma boyutuyla Üniversitenin bir ayağını oluşturdum. Ama hiçbir şey iki ayağı üzerinde durmuyor, üç ayak lazım o da bilimsel altyapısının içeriğinin doldurulması gerekiyor. Fatih hocam o üçüncü ayağı tamamlar. Üniversitenin bilimsel kalitesi olarak zaten belirli bir yerdeyiz, daha güzel noktalara Üniversitemizi taşıyacağından ben eminim. Hocamızı zaten buraya geçen sene transfer ederken ona güvenerek, inanarak transfer etmiştik, nasibinde Rektör olmak da varmış. Allah yar ve yardımcınız olsun. Fatih hocama Allah hayırlı etsin. İlan edildiği an Fatih hocamın ismini görünce yüzümde inanılmaz bir gülümseme ve sevinç oluştu. Çünkü kendisini yakından tanıyorum. Sağ olsun inşallah sizin yüzünüzde de gönlünüzde de zamanla o sevinç oluşacaktır. Ben hakkımı helal ediyorum, sizler de helal edin. ” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle Karabük Üniversitesi Rektörü olarak atanmış bulunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye yüzyılında bu görevi bize layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar beyefendiye ve YÖK Yönetim Kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. İnsan eğitimle doğmaz ama eğitimle yaşar. Akademi, insan ömrünü de aşan uzun bir yolculuk. Karabük Üniversitesi bu anlamda bu yolculuğun en dinamik gençlik yıllarında bulunuyor. Bendeniz bu yolculuğun üçüncü nesli olarak bugün burada sizlerin huzurunda Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat hocamızdan görevi devralıyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, devlette devamlılığın esas olduğuna dikkati çekerek, “Burhanettin hocamızla başlayan bu süreçte, hocamızın bayrağı ileri taşıyan büyük gayretlerine şahit olduk. Gerçekten Karabük Üniversitesinin önemli bir gelişme kaydettiğini gözlemliyoruz. İnşallah bayrağı bu noktadan alıp çok daha ileriye hep beraber taşıma gayreti içerisinde olacağımızı bilmenizi istiyorum. Üniversitede çok kıymetli çeşitli özelliklerimiz var. Bunlardan bir tanesi huzurlu çalışma ortamının varlığı. Bunu korumak ve akademik çalışma için elzem olan bu huzurlu çalışma ortamının devamını sağlamak bizim için son derece önemli bir değer. İkincisi akademisyeninden öğrencisine, yönetim birimlerinden idari ve destek personeline kadar herkes için açık iletişim içerisinde olmak gayretinde olacağız ve çözüm odaklı olarak işlerimizi, faaliyetlerimizi, programlarımızı, planlarımızı yürütme gayreti içerisinde bulunacağız. Yeni dönemimizde kalite, istikrar ve sürdürülebilirlik öncelikli ilkelerimiz olacak. Süreç içerisinde birbirimizi çok daha iyi tanıyacağız, planlı metotlu çalışma yöntemlerini uygulamak için gayret göstereceğiz.

Kuruluşundan bugüne Karabük Üniversitesinin gelişimine katkıda bulunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Ali Şahin beyefendiye, bölge milletvekillerimize, Valimiz Fuat Gürel’e, Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye, önceki yıllarda görev alan Valilerimize, Kaymakamlarımıza ve Belediye Başkanlarımıza, hassaten KARDEMİR Yönetim Kurulu üyelerine, Kamil Güleç, Şefik Dizdar ve Türker İnanoğlu beyefendiler başta olmak üzere hayırsever iş adamlarımıza, esnaf ve ticaret odaları başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşları yönetimlerine şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin kuruluşunda ve gelişiminde büyük emek sahibi olan Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal hocamızı saygı ve rahmetle yad ediyorum. Bugün aramızda olmayan Karabük Üniversitesi hocalarına ve idari personeline, vefat etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Başka yerlere geçmiş olan görevli arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hizmetlerinin karşılığı elbette ödenmez” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Refik Polat’a Karabük Üniversitesi mensubu olmasına vesile olması dolayısıyla teşekkür eden Rektör. Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Size, eşiniz hanımefendiye, sevgili çocuklarınıza bundan sonraki hayatınızda sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar dilerim. Karabük Üniversitesi Rektörlüğü görevini sizden devralmanın gururunu ve ağır sorumluluğunu üzerimde taşıdığımı bilmenizi isterim. Allah’ın izniyle daha iyisine muvaffak olmak için elimizden gelen gayreti hep beraber göstereceğiz. Bundan sonra da kıymetli fikirlerinizden ve tecrübelerinizden istifade etmek isteriz. Sağ olun, var olun, yolunuz, bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Refik Polat ve Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık karşılıklı olarak çiçek takdiminde bulundu.

Editör: Ergün Başkaya