Karabük Üniversitesi (KBÜ), 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bünyesinde düzenlenen mezuniyet törenlerinin ilk gününde 2 bin 283 öğrenci mezun olmasının coşkusunu yaşadı.

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan 894, Sağlık Bilimleri Fakültesinden 382, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesinden 55, Mühendislik Fakültesinden 765, Orman Fakültesinden 17 ve Teknoloji Fakültesinden 170 olmak üzere düzenlenen mezuniyet törenlerinin ilk gününde 2 bin 283 öğrenci, mezuniyet coşkusu yaşadı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.

Karabük Üniversitesi Gökşen M. Yücel Spor Merkezinde düzenlenen törenine, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Genel Sekreter Lütfü Köm, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet töreni, protokol üyeleri ile mezun öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında, 13. dönem mezunlarımıza diplomalarını vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Karabük Üniversitesi, 2007 yılında kuruldu. Akademik alanda kendisini kısa sürede ispat etti. Geride bıraktığımız 16 yılda, Türkiye’nin köklü üniversitelerini imrendirecek fiziki ve bilimsel altyapı ve donanımlara sahip oldu. Doğayla iç içe, güneş enerjisiyle kendi elektriğini üreten, engelleri aşan, sosyal, kültürel, sportif yaşam alanları, bilimsel, teknolojik amfi, derslik, kütüphane ve laboratuvarlarıyla Demir Çelik Kampüsü, estetik, sanat ve mimarinin öne çıktığı Safranbolu Yerleşkesi, Eflani, Eskipazar, Ovacık ve Yenice Meslek Yüksekokullarıyla 10 binlerce mezun verdi. Bugün artık iş dünyasında, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki üniversitelerle yarışan, rekabet eden Karabük Üniversitesi mezunları neslinin haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

2023 yılı mezunları olarak öğrencilerin şanslı olduğunu ifade eden Kırışık, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Karabük Üniversitesi mezunu olmak sizlere nasip oldu. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, çalışma hayatınızda sizlerin ülkemize katacağı değerlerle taçlanacaktır. Karabük Üniversitesinden almış olduğunuz diplomalar, eğitimler, sertifikalar, Hocalarımızdan sizlere aktarılan bilgiler, birikimler ve donanımlar, geleceğimizi aydınlatacaktır.

Bu yüzyılı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyaya damgasını vuracağı ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak nitelendiriyoruz. Sizler de bu yüzyılın en önemli yeni gençliğisiniz. Bu sorumluluk ve bilinçle büyük bir ülke, büyük bir devlet olmanın gururu ve onuruyla Türkiye’de ve dünyada hizmetlerinizi buna uygun olarak bu vizyonla yerine getirmenizi istiyoruz.

Mezuniyetiniz, ülkemize, milletimize ve kıymetli ailenize hayırlı olsun. Her şey gönlünüzce olsun, yolunuz bahtınız açık olsun, hoşça kalın, sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Daha sonra öğrenciler hep birlikte keplerini atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Tören müzik dinletisi ile sona erdi.