Irak’ın kuzeyinde şehit olan 12 asker ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren şehit çocuklar anısına, Karabük Üniversitesinde 212 fidan toprakla buluşturuldu.

Programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Düzenlenen fidan dikme programının açılışında konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, “Şu günlerdeki zulmü hepimiz müşahede ediyoruz ama oradaki zulüm yeni değil. 100  yılı bulan bir zulüm. Orada bir savaş var, bütün dünya izliyor. Belki haberdar oluyoruz bu anlamda gündeme geliyor ama gündemde olmadığı dönemlerde bile çok büyük bir zulüm vardı.

Bizim kanayan yaramız, keşke çok daha fazlasını yapabilsek ama her şey kıymetlidir. Ağaç dikmek belki basit gibi görünebilir ama bakın şurada b ir topluluk var, bir tepki var, bir duruş var bu bile kıymetlidir. Bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bu kanayan yaralar dinecek bir gün, inşallah gönül coğrafyamızda, İslam coğrafyasında huzurlu güzel günlere kavuşacağız” dedi.

Rektör Yardımcısı Karaş, Kuzey Irak’ta hayatını kaybeden şehitler için Allah’tan rahmet dileyerek, “Allah güzel günlerde bizleri birlikte eylesin. Tekrar bu etkinliğe geldiğiniz için teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

Program Irak’ın kuzeyinde şehit olan 12 asker ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren şehit çocuklar anısına 212 fidanın dikilmesi ve dua edilmesi ile son buldu.
 

Editör: Vasfiye Yılmaz