Sultan Eğitim Kültür Yardımlaşma Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Eyerciler tarafından Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarında kullanılmak üzere bağışlanan maske üretim makinası, Model Fabrika Laboratuvarının açılışıyla hizmete girdi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarında düzenlenen törene Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Sultan Eğitim Kültür Yardımlaşma Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Eyerciler ve akademisyenler katıldı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, açılışı yapılan Model Fabrika Laboratuvarında incelemelerde bulundu ve maske üretimi hakkında bilgi aldı.

Yapılan incelemenin ardından konuşan KBÜ Rektörü Kırışık, “Mühendislik Fakültemizin laboratuvarlarında, maske yapımı makinemizin önündeyiz. Maske yapım makinemizi Lütfü Eğerciler Bey bize, Üniversitemize hediye etti. Bu anlamda bizim için çok önemli, kıymetli bir hediye oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üreten Üniversite olma yolunda bir hedeflerinin olduğuna işaret eden Rektör Kırışık, “Maske üretimi ve diğer farklı farklı üretimlerle bunu zenginleştirmek istiyoruz. Sadece fikri üretim değil maddi üretim yapma noktasında da bir gayretimiz, bir çabamız var. Bu noktada maske üretimi ile buna başlamış olduk. İnşallah uygun fiyata piyasaya bu maskelerimizi satacağız. Üniversitemiz olarak hem bu elde ettiğimiz gelirleri daha fazla, daha farklı alanlarda üretim yapmak için kullanacağız.

Bu anlamda bağışçımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah yeni yeni alanlarda, yeni yeni üretim kalemlerinde bir arada olmak istiyoruz. Yerel iş adamlarımızı, sanayicilerimizi üreten üniversite fikrimize, projemize, hayalimize destek vermelerini istiyoruz. Lütfü Bey’e de bu destekler için son derece teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. Bu üretimleri biz bilimsel gelişme adına kullanmak istiyoruz.

Bilimsel gelişmede Karabük Üniversitesinin öncü bir rol oynamasını istiyoruz. İnşallah yeni yeni üretim ve açılışlarla bundan sonra da üreten üniversite vizyonumuzu geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Sultan Eğitim Kültür Yardımlaşma Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Eyerciler, “Tabii bu bağışı hizmet ettiğimiz Sultan Eğitim, Kültür, Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı adına yapmış bulunuyoruz. Şöyle düşünüyoruz, bir düşünür diyor ki; bir memleketin, bir devletin istikbalini görmek için keramete gerek yoktur. İlerlemiş devletlerle, geri kalmış milletler, devletler arasında bir avuç yetişmiş insan farkı vardır. Biz de imkanımız ölçüsünde istikbalimiz olan gençlerimizin yetişmesine katkı verdiğimizden dolayı çok memnunuz. İnşallah hayırlara vesile olur diyelim inşallah” diye konuştu.

Program, günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.