Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.Yıl” konserini düzenledi. Koro ekibi “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzyılı Anadolu’nun Müzikal Öyküsü” temasıyla Anadolu’nun farklı yörelerinden seslendirdikleri eserlerle davetlilerden beğeni topladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesince düzenlenen konsere Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Faruk Yazgı, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok ile akademik personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok, “Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde ülkemizde olduğu gibi Üniversitemizde de birçok etkinlik ve program düzenlenmektedir. Bu kapsamda Fakültemiz Müzik Bölümü Korosu tarafından düzenlenen ‘Anadolu’nun Ruhu Türk kurtuluşunun Müzikal Öyküsü’ konserimize hepiniz hoş geldiniz. Bu anlamlı özel günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Cumhuriyet başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarının bizlere en büyük armağanı, en değerli emanetidir. Bizlere düşen görev ise bu emanete sahip çıkmak, Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun eserleri hayata geçirerek ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Bunu başarmak için gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. İlk yüzyılımızda olduğu gibi ikinci yüzyılımızda da en önemli gücümüz bilim, kültür, sanat alanlarında iyi yetişmiş sosyal sorumluluk sahibi gençlerimiz olacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, şef Pınar Çanakçı Çavdur’un yönetiminde “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl” Konseri verdi. Milli değerlerimizi taşıyan eserleri seslendiren koro, dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.Öğrencilerden oluşan 83 kişilik koro, 10 orkestra üyesi eşliğinde solo ve koro halinde yaklaşık 12 eser seslendirdi. Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu, söylediği türkülerle konuklardan beğeni toplarken, öğrenciler de performanslarıyla alkış aldı.Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl Konseri eserlerin seslendirilmesinin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

kbü-konser2

kbü-konser1