Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden tebrik ediyorum.

Başkomutanlık Meydan Muharebesindeki şanlı zaferin başarıyla sonuçlanması kurtuluş mücadelesini kesin ve kalıcı bir zafere ulaştırmıştır.

Şanlı tarihimizde olduğu gibi bugün de yarın da milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla milli birlik ve beraberlik şuuru içinde hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

Editör: Vasfiye Yılmaz