Karabük Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan “2024 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamaları”nda (2024 THE World University Rankings by Subject) uluslararası görünümde Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında “tıp ve diş hekimliği” alanında 2’nci, “mühendislik” alanında ise 5’inci oldu. 

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından “Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamaları” açıklandı. 2024 Dünya Üniversite Sıralamalarına girme başarısı gösteren yükseköğretim kurumları arasında yapılan değerlendirmede Karabük Üniversitesi, en iyiler arasında yer aldı. Karabük Üniversitesi, dünyada “mühendislik” alanında bu yıl 801-1000, “klinik ve sağlık” alanında ise 1001+ bandında yer aldı. 

KBÜ “ULUSLARARASI GÖRÜNÜM”DE TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE 2’NCİ, MÜHENDİSLİKTE 5’İNCİ SIRADA YER ALDI 

Karabük Üniversitesi, “tıp ve diş hekimliği” alanında “uluslararası görünüm”de, klinik ve sağlıkta genel sıralamada 6’ncı, devlet üniversiteleri arasında ise 2’nci sırada yer aldı. “Mühendislik” alanında “uluslararası görünüm”de, genel mühendislikte genel sıralamada 10’uncu, devlet üniversiteleri arasında 5’inci, inşaat mühendisliğinde genel sıralamada 9’uncu devlet üniversiteleri arasında 5’inci, elektrik ve elektronik mühendisliğinde genel sıralamada 12’nci devlet üniversiteleri arasında 5’inci sırada yer aldı. 

Öte yandan Karabük Üniversitesi, “araştırma kalitesi” kategorisinde “mühendislik” alanında genel sıralamada 14’üncü olurken Devlet Üniversiteleri arasında 9’uncu sırada yer aldı. 

Editör: Özenay Kahriman