Cumhuriyetimizin 100. yılında milli teknoloji hamlesi vizyonuyla geleceğe umutla bakan bir Türkiye için gençleri “Sen geleceksin diye” sloganıyla teknoloji yarışmalarında bir araya getiren TEKNOFEST 2023’e bu yıl 70 ekibini gönderen Karabük Üniversitesi, 15 takımı ile finallerde yer alırken 3 takım dereceye girerek büyük ödülü almaya hak kazandı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından İstanbul Atatürk Havalimanında 27 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde bu yıl altıncısı düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2023 kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda öğrencilere yönelik 29 kategoriye 70 ekibini gönderen Karabük Üniversitesi, 15 takımı ile finallerde yer aldı. 

İnsansız Su Altı Sistemleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı (Tarım Teknolojileri), Analog Çip Tasarımı Kategorisi, Sayısal Çip Tasarımı Kategorisi, Uluslararası İHA, Hyperloop Geliştirme Yarışması, Jet Motoru Tasarımı, Roket Kategorisi (Orta ve Yüksek İrtifa), Roket Kategorisi (Dikey İniş), Uluslararası Sabit Kanat İnsansız Hava Aracı Yarışması, Model Uydu Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Robotik Yarışmaları, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon, İnsanlık Yararına Teknoloji, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Sağlıkta İnovasyon, Robotaksi Binek Otonom Araç Özgün Kategori, 2023 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Efficiency Challenge, Akıllı Ulaşım Yarışması, Sanayide Dijital Teknolojiler, Akıllı Ulaşım Yarışması, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar, Savaşan İHA, 2023 Eğitim Teknolojileri, 2023 Turizm Teknolojileri, Jet Motoru Tasarım, Sağlıkta Yapay Zekâ uygulamaları kategorilerinde TEKNOFEST 2023’te yer aldı. 15 takımı ile finalde yarışan Karabük Üniversitesi, 3 takımı ile dereceye girerek büyük ödülü almaya hak kazandı. 

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kayfeci ve KBÜ TEKNOFEST Koordinatörü Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Tahir Güneşer, TEKNOFEST 2023’e katılan KBÜ’lü öğrencileri festival alanında ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı. 

Finale yükselen takımlar, İnsansız Su Altı Sistemleri yarışmasında Karabük GM Tahtelbahir, Tarımsal İnsansız Kara Aracı yarışmasında Turaç-İKA, Analog Çip Tasarımı Kategorisi yarışmasında Karabük GM KÜP-X ve KÜP-Y, Sayısal Çip Tasarım Kategorisi yarışmasında Karabük GM KÜP-Z ve KÜP-ALFA, Model Uydu Yarışmasında KGM Bürkütsat, Sağlıkta İnovasyon yarışmasında KAF ANKA, Sağlıkta Yapay Zekâ yarışmasında KGM Black AI, Hyperloop Geliştirme Yarışması Hicaz HYPERLOOP ve OWLOOP, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar yarışmasında Dreamers, Savaşan İHA yarışmasında KGM Black Night, Roket Kategorisi (Dikey İniş) yarışmasında KGM ATALAY Roket Takımı, Çevre ve Enerji Teknolojileri KGM BEAMERO takımları oldu. 

Finale kalan takımlardan, takım kaptanlığını KBÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Muhammed Talha Yetimoğlu’nun yaptığı Sağlıkta İnovasyon yarışmasında KAF ANKA 2’nci, Analog Çip Tasarımı Kategorisi yarışmasında danışmanlığını KBÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cihat Şeker’in takım kaptanlığını ise KBÜ Mekatronik Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Esat Özcan’ın yaptığı Karabük GM KÜP-X 3’üncü ve En İyi Takım Ruhu Ödülü, Analog Çip Tasarımı Kategorisi yarışmasında danışmanlığını KBÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. İzzeddin Güler’in takım kaptanlığını ise KBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Kamil Tanır’ın yaptığı KÜP-Y ise 3’üncü olarak dereceye girdi ve büyük ödülü almaya hak kazanırken öte yandan Hyperloop Geliştirme Yarışması kategorisinde yarışan, takım danışmanlığını Öğr. Gör. Soner Çetin’in, takım kaptanlığını ise Raylı Sistemler Mühendisliği öğrencisi Mehmet Atsız’ın yaptığı Hicaz Hyperloop, Animasyon ödülünü aldı. 

Editör: Haber Merkezi